Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní SPZ by měly být v dohledné době realitou

Dan Vořechovský
Diskuze (175)
Chcete-li mít na poznávací značce svého vozidla např. část svého rodného čísla nebo jinou oblíbenou číselnou kombinaci, máte smůlu, neboť vám bude přidělena ta kombinace, která je zrovna v pořadí. To by se mohlo v budoucnu reálně změnit.

Deník Hospodářské noviny přišel ve středu s informací, že bychom měli mít již brzy možnost zaplatit si za zvolenou kombinaci znaků na státní poznávací značce. Deník mluví o tzv. VIP značkách, které by mělo Ministerstvo dopravy v krátké době povolit. Hospodářské noviny upozorňují na to, že tyto VIP značky v České republice již existují, a týkají se jak privátních, tak státních vozidel. Podle zákona by však takové značky existovat neměly, protože úředníci přidělují řidičům ty značky, které jsou v danou chvíli na řadě.

Již brzy bychom si podle slov ředitele odboru silničních vozidel ministerstva dopravy Josefa Pokorného mohli VIP značky koupit i my, běžní motoristé: „Až dosud tomu bránilo několik skutečností, zejména nutnost přepracování zákona, pro což v minulém volebním období nebyl prostor, nyní ale již byl zařazen do plánu“. Pokorný dále deníku sdělil, že vydávání VIP značek dosud brání i způsob, jakým je veden registr vozidel: „Smlouva o výrobě značek počítá s postupnou číselnou řadou“.

Hospodářské noviny upozorňují na to, že systém VIP značek funguje u našich východních sousedů již deset let. Za tuto dobu se na Slovensku vydalo celkem 7 780 značek, za které si motoristé připlatili. Na Slovensku se za takový „luxus“ platí 5 tisíc slovenských korun. VIP značky ale nabízejí všichni naši sousedé. Nejdražší jsou v Polsku, kde si motorista musí připravit sedm tisíc korun.

Dan Vořechovský
Diskuze (175)
Avatar - Pekelná Micinka
4. 5. 2007 11:16
Re: Když už to uvažují..
Já jsem viděl malou nálepku vpředu na spoileru u Lamborghini. Byl bych pro nálepku ve dvou volitelných rozměrech na přední kapotu. A nebo nejlépe, nějakou krabičku s čipem a bylo by po *, vzadu by byla značka vepředu pod kapotou krabička.
Avatar - Pekelná Micinka
4. 5. 2007 11:13
Re: Mimochodem
>:D ;-) :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
4. 5. 2007 11:13
Re: Když už to uvažují..
>:D >:D >:D :yes:
Avatar - Ricardo
4. 5. 2007 11:12
Re: Když už to uvažují..
U nás? Někde možná ano, když se najdou služebny se psacími storji místo počítačů >:D
Avatar - Pekelná Micinka
4. 5. 2007 11:12
Re: Když už to uvažují..
Ne. Myslel jsem, že se to nahrává a pak to někdo vyhodnocuje... no vlastně máš pravdu, nikdy jsem o tom nepřemýšlel, asi by to trochu nestíhali, co? >:D >:D