Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

USA: Smart Fortwo ještě není na trhu, ale má již úspěch

Michal Otruba
Diskuze (24)
Smart si na amerických trzích povede zřejmě dobře. Již nyní se objednávky počítají na tisíce a to se ještě vůbec neprodává.

Smart Fortwo se na amerických trzích začne prodávat až příští rok, ale již nyní společnost United Auto Group, která je pověřena distribucí modelu Fortwo, eviduje 12 600 lidí, kteří složili v hotovosti zálohu 99 dolarů a stali se tak “členy klubu“ a zarezervovali si miniautíčko z produkce automobilky DaimlerChrysler.

Toto množství zákazníků tvoří asi tři čtvrtiny plánovaného prodeje v USA. Smart tam chce v prvním roce po uvedení prodat 16 000 vozů. Může se tak stát, že celá roční produkce bude vyprodaná ještě před oficiálním uvedením Fortwo na americkém trhu. Ovšem ne každý kdo složil zálohu 99$ si jej musí koupit, každý zákazník dostane ještě čas na rozmyšlenou.

Americký distributor také předpokládá, že se objednávky jenom pohrnou poté, co se ještě zvednou ceny benzínu a Američané si uvědomí, že v malém autíčku budou jezdit levněji než ve velkých a objemných pickupech. Američtí zákazníci mají na výběr ze tří modelů – základní verze Pure, dokonalejší Passion a kabrioletu Passion.

Michal Otruba
Diskuze (24)
Avatar - Leg
14. 5. 2007 21:51
Re: Amíci a jejich káry
ja som minuly rok bol tyzden v Montreale a za ten cas som tam videl zo desat Smartov, kopec Jett TDI(neviete ako sa sklonuje Jetta? ;-)), a vobec vela dost, Civicy, Priusy atd... Hummery iba dva... Povedal by som, ze v Montreale su tak na polceste medzi USA a EU, co sa tyka aut (neviem, ci v Toronte je to radikalne ine). A teda da sa to povedat ciastocne aj vseobecne.
12. 5. 2007 08:00
Re: sardinky v konzervě...
>:D jasně,začínáme je dohánět a pro některé čechy je největší sportovní zatížení nedělní procházka po nákupním centru s plným nákupním vozíkem jídla... ;-) :-)
11. 5. 2007 23:04
sardinky v konzervě...
přesně tohle mě napadlo,když jsem si přečetl název článku...Smartu úspěch určitě přeji,ale obtloustlí amíci,ty jsou zvyklí na pořádné auta >:D
Avatar - mustafa
11. 5. 2007 22:46
Re: Amíci a jejich káry
ee, Kanadani maj prasečí očka a odklápěcí hlavy. Jak se tam muže někdo přestěhovat :)
11. 5. 2007 14:03
Re: Tak nevím
Co třeba argument, že už i jim konečně začíná docházet, že pro popojíždění po ucpaných městech nepotřebují sedmilitrové Big-blocky??