Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úspěšný start DAF Trucks v Rusku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Loni v květnu otevřela společnost DAF Trucks vlastní prodejní zastoupení v Moskvě s cílem posílit svoji pozici na ruském trhu.

Od této doby rozšířila dealerskou síť DAF v Rusku na třináct servisních a prodejních míst, zřídila distribuční středisko náhradních dílů PACCAR Parts a dodala více než 3.000 nákladních vozidel. Společnost DAF Trucks Russia tak zaznamenala úspěšný začátek.

Ruský trh s nákladními vozidly rychle roste a současně také výrazně stoupá zájem o západoevropská nákladní vozidla. Podle odhadů bude do roku 2015 zaregistrováno více než 36.000 těžkých nákladních vozidel, zatímco v roce 2011 jich bylo zaregistrováno 26.000.

Společnost DAF Trucks Russia dodala více než 1.500 nákladních vozidel, čímž v roce 2011 dosáhla na trhu podílu ve výši 6,9 % mezi evropskými značkami. Letos je jejím cílem 10% podíl na trhu, což odpovídá zhruba 2.700 nákladním vozidlům.

Na začátku roku 2011 byla síť prodejců tvořena prodejními a servisními dealery společnosti DAF Trucks v Moskvě a v Petrohradě a servisními dealery DAF v Jekatěrinburgu a Smolensku.

V současnosti jsou prodejci DAF v Moskvě, na jihu Ruska, na Uralu a v povolžské oblasti v centrální části země. Společnost DAF během posledních dvanácti měsíců založila na ruském trhu jedenáct nových obchodních a servisních zastoupení.

V letošním roce chce společnost přidat do sítě nové prodejce na východě a jihu Ruska a na Sibiři. Jejím dlouhodobým cílem je mít k dispozici minimálně dvacet prodejních zastoupení.

Pro zajištění nabídky plně dostupného a flexibilního servisu založila společnost PACCAR Parts nedaleko Moskvy své vlastní distribuční středisko náhradních dílů (PDC).

Na ruský trh dodává v současnosti společnost DAF Trucks Russia model XF105 Space Cab pro dálkovou přepravu. Podle Arie Hendrikxe, generálního ředitele společnosti DAF Trucks Russia, je model XF v Rusku známý jako nákladní vozidlo, které kombinuje nízkou spotřebu paliva s vysokým komfortem pro řidiče, hospodárným provozem a spolehlivostí.

Pro posílení svého postavení na ruském trhu zkoumá DAF Trucks Russia v současnosti také možnost uvedení modelů DAF LF a CF.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - wladyk
11. 8. 2012 18:46
Tatra
A co prodej vozů Tatra Phoenix? O tom neuvažují. Bylo by to logické, když podepsali dohodu o využívání jejich kabin, motorů a servisní sítě.