Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úspěšný začátek roku pro Ford

Tomáš Zajíček
Diskuze (0)
Také druhý měsíc letošního roku byl pro Ford v České republice prodejně velice úspěšný. Dokázal za únor prodat 702 vozů.

Také druhý měsíc letošního roku byl pro Ford v České republice prodejně velice úspěšný. Dokázal za únor prodat 702 vozů a po dvou měsících tak své výsledky ve srovnání s loňským rokem zlepšil o vynikajících 37,2 procenta.

K nejdůležitějším cílům, které si Ford pro letošní rok na českém trhu stanovil, patřilo zejména udržet si dominantní pozici v užitkových vozech a posílit postavení na trhu vozů osobních. Dosavadní výsledky potvrzují, že Fordova prodejní strategie funguje. Proti loňskému roku se totiž prodeje užitkových vozů podařilo opět zvýšit, tentokrát o téměř 18%, zatímco prodeje osobních vozů Ford šly nahoru dokonce o 54%.

Za úspěch mezi užitkovými vozy tradičně „může“ především Ford Transit, ale do celkového součtu významně přispěl i jeho mladší a menší bratr, Ford Transit Connect. Přestože se prodeje Connectu po jeho nástupu na trh ještě rozbíhají, vyjelo jich letos na české silnice již 119.

Mezi osobními vozy je nadále velmi dobrý Ford Focus, u něhož proti loňsku přibylo v prodeji sedm procent, následovaný Mondeem (+30,1%). Zájmu motoristů se těší i „velkoměstský“ model Fusion, pro který se zatím rozhodlo 86 zákazníků. Fordu Fiesta se zatím prodalo 123 kusů.

Tomáš Zajíček
Diskuze (0)