Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Brně pokračoval soud s bývalým ředitelem Tatry Kopřivnice

Jan Mička
Diskuze (0)
V úterý 6. srpna v Brně pokračoval soud s bývalým generálním ředitelem kopřivnické automobilky Tatra. Ronaldu Adamsovi, který je podezřelý z korupce, hrozí až pět let vězení.

Podle obžaloby měl Adams v roce 2009 nabídnout na Mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky úplatek Martinu Bartákovi, tehdejšímu náměstkovi ministryně obrany. Ten měl údajně obdržet 20 milionů korun za to, že kopřivnickému výrobci nákladních automobilů zajistí zajímavou armádní zakázku.

Ronald Adams se úterního líčení nezúčastnil, soud požádal o projednání ve své nepřítomnosti. Adams prostřednictvím svého obhájce vinu už na začátku líčení odmítnul s tím, že Bartáka na veletrhu jen pozdravil. Do všeho se ale vložil Bartákův bývalý poradce David Průša, který údajně zaslechl část jejich rozhovoru. Zda se skutečně jednalo o nabídku úplatku, však Průša nepotvrdil.

Trochu konkrétnější byla Jana Špaková, bývalá Bartákova asistentka. Podle ní spolu oba muži skutečně krátce mluvili a Barták prý od rozhovoru odcházel rozladěný.

Soud bude pokračovat 20. srpna. Datum zveřejnění verdiktu prozatím není známo.

ČTK, IHNED.cz

Jan Mička
Diskuze (0)