Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Česku koupíte Ferrari F40 za pět tisíc korun! Chtít jej nebudete ani zdarma

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
Jsou repliky zdařilé a méně zdařilé. A pak je tu toto Ferrari F40, které nabízí český prodejce za směšnou částku. Přesto se zájemci nehrnou.

Jak se z inzerátu dozvídáme, základem je Pontiac Fiero. Dvoumístný sporťák ve světě již nesčetněkrát posloužil jako základ pro přestavbu na F40, případně jiný model z nabídky italské automobilky.

A nutno říct, že v mnoha případech jde o skutečně vydařené napodobeniny, jež od originálu rozeznáte až při hodně pečlivém zkoumání. Za takové kreace si pak tvůrci nechají zaplatit i několik set tisíc korun a na zájemce nemusí čekat dlouho.

To ale rozhodně není příklad kousku, který lze aktuálně koupit v České republice. Jde o vůz s nedokončenou laminátovou karoserií, které kromě světlometů chybí taktéž otvory pro proudění vzduchu a spoustu dalších detailů. Jednotlivé díly karoserie pospolu drží jen díky plíškům uchyceným pomocí šroubů. Auto je na prodej za směšných pět tisíc korun, přesto je inzerát i po několika měsících stále aktuální.

Není se co divit, na sporťáku má nyní největší hodnotu snad jen onen základ Pontiacu. Auto bylo vyrobeno v roce 1990, zážehový šestiválec s objemem 2,8 litru a výkonem 100 kW má za 27 let „v nohách“ něco kolem 300.000 kilometrů.

Pokud by pro vás toto provedení nebylo dostatečně lákavé, inzerent nabízí ještě Ferari Testarosa. Nepřepsali jsme se. Auto je (stejně jako F40) inzerováno s jedním r. Byla by to vtipná upomínka toho, že jde o repliku, spíše se ale jedná o prostý překlep.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)
21. 9. 2017 04:39
Re: zúfalé
Ano začínám být tom přesvědčen. A jestli tím chce redakce naznačit, že čtenáři jsou idioti, proto jsou idiotské i články, tak by si měla zamést nejdříve před vlastním prahem. :-!
Avatar - lamal
20. 9. 2017 11:08
Re: zúfalé
to bude karma redakcie
20. 9. 2017 09:59
Re: zúfalé
Obávám se, že tady je naprosto jasné, že pořadí si netrefil... Tak trochu Kolmanově ;-)
20. 9. 2017 08:04
Re: zúfalé
Jaký čtenář, takový článek.
Avatar - lamal
19. 9. 2017 20:36
Re: zúfalé
tak tvoj pohlad na vyjadrenie svojho vlastneho nazoru je hm ... nie moc sebauctivy