Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Chrášťanech u Prahy se rozebíraly kradené vozy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Kriminalisté obvinili dva muže z rozebírání na zakázku kradených aut v Chrášťanech u Prahy, jejichž díly pak prodávali.

Podle policie se zaměřovali na automobily francouzské výroby a prodejem náhradních dílů si přišli na několik set tisíc korun. Mužům hrozí až osm let vězení, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Z rozebírání aut a prodeje dílů police viní dva bratry ve věku 36 a 39 let. Při prohlídce objektu, kde byly nalezeny vraky nejméně čtyř aut, policisté objevili stovky náhradních dílů a součástek do aut, desítky klíčů a karet od zapalování, registrační značky nebo dvě legálně držené pistole.

"Pachatelé znehodnocovali výrobní čísla na karoseriích a dalších identifikačních částech vozidel, aby nebylo možné zjistit, že pocházejí z trestné činnosti," dodala Pučelíková. Auta pro obviněné podle policie kradli jiní lidé, které kriminalisté vyšetřují. Policisté se dál případem zabývají a předpokládají, že se jim podaří objasnit další případy odcizených a rozebraných vozidel.

Policisté ve Středočeském kraji letos vyřešili už několik případů souvisejících s krádežemi, rozebíráním aut a jejich prodejem na náhradní díly. V září z této trestné činnosti obvinili čtyři muže, v dubnu sedm lidí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
30. 10. 2013 12:37
co s tím?
za tohle bych vraždil, chtěl bych vidět těch 8 let, co dostanou! jde s tím vůbec něco udělat?