Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Evropě Opel, v Británii Vauxhall, v USA Saturn

Vitek
Diskuze (24)
Automobily Opel se na některých trzích prodávají pod značkou Vauxhall. V USA se budou jmenovat Saturn.

Budoucnost americké automobilky Saturn spadající do portfolia koncernu General Motors hodně připomíná osud Vauxhallu. Tato mnoha motoristům téměř neznámá značka zdobí automobily, které si ve většině evropských zemí nechají říkat Opel. Vauxhall Meriva tedy není nic jiného než Opel Meriva, stejně jako Opel Astra Twin Top umí stejné kousky jako Vauxhall Astra Twin Top.

Vozy Saturnu doposud měly s modely Opelu pramálo společného, pohled na produktové portfolio americké značky jasně naznačuje, že kráčela svou vlastní cestou (samozřejmě využívala mnohé koncernové komponenty). To se brzo změní. Na autosalonu v Ženevě představitelé koncernu prozradili, že nové vozy značky Saturn se daleko více inspirují svými evropskými sourozenci.

Viceprezident GM Robert Lutz dokonce řekl: „Saturn bude jako Vauxhall. Nyní se vozy značky Opel budou vyrábět se třemi značkami místo dvou,“ dodal. V kabátu Opelu, ale s logem Saturnu se v Americe představí například astra nebo nový Saturn Aura. Aura stojí na platformě Epsilon, stejně jako Opel Vectra.

Vitek
Diskuze (24)