Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velvana příští rok otevře vývojové centrum za deset milionů Kč

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Tuzemský výrobce autokosmetiky Velvana vytvoří v příštím roce vlastní vývojové centrum. Chce v něm zkoumat výrobky pro automobilový průmysl i novou ekologickou řadu čistících prostředků.

S výrobky Velvany se v tuzemsku pravidelně setká více než polovina osobních a nákladních vozidel a autobusů. „Naše produkce je výrazně sezonní, zhruba 75 procent obratu realizujeme na podzim a v zimě. Proto je naší prioritou inovace, rozšiřování sortimentu a vyšší využití výroby i v jarních a letních měsících,“ uvedl generální ředitel Pavel Bydžovský.

Společnost Velvana sídlí ve Velvarech, kde začínala výroba v šedesátých letech 19. století. Významným mezníkem v historii společnosti je rok 1958, kdy byla zahájena produkce chladicí kapaliny Fridex. Mezi další výrobky patří brzdová kapalina Syntol nebo nemrznoucí směs do ostřikovačů Glacidet. Téměř 40 procent produkce vyrábí pro privátní značky.

Velvana ve fiskálním roce 2012 vykázala zisk sedm milionů korun proti předchozí ztrátě 12 milionů a zaměstnávala 90 lidí. Základní kapitál činí 90 milionů korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)