Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vestavba Alline-x: Zásuvková pomoc

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Malé furgony mohou poskytnout velký užitek, když jsou dovybaveny dílenskými vestavbami. Jakou nabízí firma Allline-x?

Zajímavou dílenskou vestavbu nám k prohlédnutí nabídla firma Allline-x, kterou známe z nabídky ochranných polyuretaných nástřiků na nákladové prostory pick-upů. Proč toto připomínáme?

Ve Fiatu Fiorino s mnoha přihrádkami a šuplíčky se nacházel výše zmíněný nástřik. Jak jsme vyzkoušeli, uživateli nabídne bezpečný pohyb ve furgonu i v případě deštivého počasí. Stoupnout mokrou botou na plechovou podlahu připomíná kluziště, u nástřiku chránícího plechovou podlahu před poškozením je tomu naopak. Více než třímilimetrová vrstva měla zdrsněný protiskluzový povrch.

Pojďme však k samotné vestavbě, která stojí na bytelné dřevotřískové podlaze složené z podélných pruhů spojených kovovými sponami. Každý uživatel tohoto druhu vestaveb se jako první půjde podívat, jak drží šuplíky v krajních polohách. Jednak aby se zásuvky během jízdy samočinně neotvíraly a kvůli velkému zatížení a otřesům případně nevylomily z pantů, ale aby se naopak při plném otevření nezavíraly ani v případě zaparkování vozidla ve svahu.

Oba požadavky vestavba s různě velkými zásuvkami splnila, a proto jsme pokračovali v prohlídce. Velmi praktické nám připadalo nastříkání polyuretanovou hmotou také podběhů, které bývají buď nekryté a omlácené, nebo opatřené dřevotřískovou budkou omezující velikost nákladového prostoru. Specialitu vestavby tvořil bezpečnostní zámek Ufo+ namontovaný na zadních křídlových dveřích. Jde o pojistku zejména při častém zavírání a otvírání dveří, aby obsluha nemusela po jejich každém zabouchnutí vyndávat klíček z kapsy a zamykat vozidlo. Jde o dobrou pomůcku zejména v případě, že uvnitř vestavby se jako obvykle bude nacházet drahé nářadí a materiál.

Ladislav Černý
Diskuze (0)