Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Většinu státní zakázky na dodávku aut vyhrála Škoda Auto

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Tendr státu na dodávku osobních aut za více než 809 milionů Kč vyhrála v sedmi částech Škoda Auto a v jedné části uspěla společnost Hyundai Motor Czech.

Serveru iDNES.cz to potvrdil Filip Běhal z tiskového oddělení ministerstva financí. Ostatní nabídky neuspěly. Výběrového řízení na auta se vedle resortu financí jako centrálního zadavatele účastní i ministerstva dopravy, obrany, průmyslu a obchodu, kultury, školství, zdravotnictví, životního prostředí a pro místní rozvoj.

Tendr na nákup aut vypsal stát na konci loňského roku. Předmětem zakázky jsou osobní vozidla na běžný pohon, včetně jejich servisu a asistenčních služeb. Automobily by měl stát odebírat průběžně podle potřeby během dvou let.

Osloveny byly automobilky Ford, Hyundai, Kia, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Škoda a Volkswagen a 16 velkých dealerů.

Vítěze stát vybral na přelomu června a července. "V sedmi částech vyhrála obchodní společnost Škoda Auto a.s., a v jedné části Hyundai Motor Czech s.r.o.," sdělil Běhal serveru iDNES.cz.

Námitky proti výsledkům soutěže bylo možné podávat do půlky července. Aktuálně ministerstvo financí odeslalo vítězným uchazečům výzvu k uzavření rámcových dohod a žádost o dodání ověřeného dokumentu o pojištění a čeká, až obdrží dokumenty zpět.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
1. 10. 2018 20:37
Re: Škoda
Někdo si musel pěkně nahrabat touhle zakázkou o tom bezesporu, jsou tu i jiné levnější auta, mnohdy ještě v lepší kvalitě, než předražená Škodovka, není to tak??
9. 8. 2018 10:50
Re: Tomu nevěřím
Absolutně souhlasím s Vaším názorem. Žádný racionální důvod v tom také nevidím. Sám nevím kdo na tom vydělá, ale určitě někdo jo!! Přeci jen škodovka už dávno není to co bývala a poslední dobou nám předhazuje jen samé propadáky za předraženou cenu!!
7. 8. 2018 12:38
Tomu nevěřím
Zkrátka nevěřím tomu, že se ještě najdou nějaké státní firmy, či instituce, které kupují vozy koncernu, vy ano? V tom musí být nějaký háček, přeci jen racionální důvod v tom žádný nevidím. Je tu plno jiných automobilek - lepších, levnějších. Zajímalo by mě kdo na tom asi vydělá?
7. 8. 2018 09:04
Re: Škoda
to je jasnýý, že to musel vyhrát někdo za malou domu, protože škodovku podporovat v týhle době je už jen o penězích, nic nového nemají...
6. 8. 2018 20:06
Re: vyhrála..
klesají jím prodeje >:D asi z těch průserů co má VW s elektromobily >:D kadmium co tráví lidi, super :-)