Víc než polovina Čechů vyráží na krátkodobé cesty do zahraničí bez pojištění

Prezentace klienta
Představte si, že si vyjedete na jeden den zalyžovat do Rakouska, na lyžích nešťastně upadnete a zlomíte si nohu. Úraz, který se může stát každému.

Z exkluzivního průzkumu, který pro O2 provedla společnost Ipsos, ale vyplynulo, že toto riziko podceňuje 62 % lidí a při krátkých cestách do zahraničí se vůbec nepojišťuje. A další šokující číslo: téměř čtvrtina lidí se v minulosti zapomněla alespoň jednou pojistit i na delší dovolenou.

K neštěstí přitom nemusí dojít jen při sportu. Stačí drobná dopravní nehoda nebo onemocnění vyžadující akutní lékařskou péči, jako je například zánět slepého střeva, a náklady v nemocnici se mohou vyšplhat do statisíců korun. Ve vážnějších případech už můžeme mluvit i o vyšších částkách. Průzkum navíc prokázal, že nejméně zodpovědní jsou v tomto ohledu lidé ve věku 36–44 let. Tedy takoví, kteří už mnohdy mají rodinu a často i malé děti. Češi přitom stále méně vyhledávají služby cestovních kanceláří, které pojištění většinou nabízejí v ceně nebo za drobný doplatek, a své cesty si organizují sami. Příkladem jsou cesty do Alp, kam i teď na konci zimy a začátku jara směřuje řada lidí za nižšími cenami končící sezóny. Víkendových nebo jednodenních cest do Rakouska na lyže je stále hodně a rizika úrazů neklesají.

S rostoucí oblibou krátkodobých pobytů roste i zájem o různé formy pojištění

Stále větší úspěch proto zaznamenává Chytré cestovní pojištění v mobilu od společnosti O2. Zákazníci, kteří si ho v rámci svého roamingového tarifu jednou aktivují, už se totiž před jednotlivými cestami do zahraničí nemusí o své pojištění starat. Až do okamžiku překročení státní hranice je tato funkce tarifu zcela zdarma a zapne se až ve chvíli, kdy se telefon připojí do zahraniční telefonní sítě a pojištění je tak automaticky aktivní. Při návratu do ČR se pojištění vypne, díky čemuž neplatí zákazník ani o den víc než je potřebné. „Pojištění pokrývá všechna obvyklá rizika cestovního pojištění včetně pojištění zavazadel a odpovědnosti za škody. Poškozený navíc může využít právní poradu v rámci asistence a současně má pokryté náklady na volání na asistenční službu ze zahraničí,“ popisuje Ing. Markéta Gasiorovičová, produktová manažerka společnosti O2.

Pojišťovna zajistila přímo na místě platbu za hospitalizaci

Na Chytré cestovní pojištění od O2 nedá dopustit Anežka Pařízková. Protože je velkou cestovatelkou, nabídka aktivovat si pojištění k roamingovému tarifu se jí zalíbila. „Byla to výhodná nabídka a já zrovna měla odlétat skoro na tři měsíce do Brazílie, tak jsem souhlasila,“ uvádí. Prázdniny v Brazílii byly úžasné, Anežku ale začal bolet zub a během několika dnů jí otekla tvář. Nakonec skončila v nemocnici s rozsáhlým zánětem, na který zabrala až antibiotika. Pojišťovna zaplatila nemocnici náklady za jednodenní hospitalizaci a Anežce po návratu do Česka proplatila ještě účty za kontrolní vyšetření, za které už dívka musela zaplatit na místě.

Muži se pojišťují až za hrob

Z průzkumu také vyplynulo, jak moc se liší pojistky mužů a žen. Muži se zřejmě více obávají, co všechno by v zahraničí mohli způsobit, proto se častěji pojišťují na odpovědnost za způsobenou škodu (50 % mužů, 46 % žen). Naopak ženy si více hýčkají svá zavazadla – pojišťuje si je téměř 38 % z nich, což je o 4 % více než u mužů. Největší rozdíl se ale ukázal u pojištění zdravotní repatriace neboli převezení ostatků z ciziny zpět domů. Muži myslí na nejhorší zřejmě víc než ženy, protože právě pojištění repatriace do svých pojistek přidávají ve 27 % případů, zatímco ženy jen v necelých 16 %.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly