Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Alpina B7 – elegantní reklama na superrychlou limuzínu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Specializovaná ladičská firma Alpina se už od roku 1961 zaměřuje na úpravy automobilů značky BMW s nimiž dosáhla i mnoha úspěchů na závodních tratích. Mezi současné výrobky firmy patří mimo jiné i model B7 založený BMW řady 7.

Alpina věnuje svou péči téměř všem modelům značky BMW a z vozů řady 7 dělá to nejluxusnější zboží. Základem pro Alpinu B7 je BMW 745i, jehož vidlicový osmiválec o objemu 4,4 litru dostal přeplňování v podobě mechanického kompresoru. Výkon této pohonné jednotky vzrostl na 368 kW (500 k) při 5500 ot./min. Točivý moment se posunul na 700 Nm a nastupuje od 4250 ot./min.

S takto výkonným motorem není ani pro téměř dvě tuny těžkou limuzínu problém dosáhnout maximální rychlosti 300 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy. Kombinovaná spotřeba se podle úpravce pohybuje okolo 12,8 litru paliva na 100 km.

Výkon pohonné jednotky přenáší na kola zadní nápravy šestistupňová automatická převodovka. Modifikovaný podvozek má nové tužší odpružení a limuzína se pohybuje na 21palcových kolech. Pro zlepšení přítlaku na zadní nápravě byl na víko zavazadlového prostoru namontován spoiler.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/UPdaIGnoCMU" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - skejpa
9. 8. 2007 13:54
Re: !!!
presne. typickej zavistivej čech. kdo ma penize ten krade nebo tuneluje nebo podvadi stat. proc proste neuznaji ty lidi ze nekdo holt umi podnikat, ma dobrou praci atd ? muj kamarad si treba vydelaval prekladanim (ano prekladanim do cizich jazyku) prez 200 tis. mesicne a bylo to uplne normalni. myslite ze by si to za 5 let nemohl koupit ? a je to podvodnik ? nebo znamy mel autobazar a vozil auta z nemecka. pak mel dva, tri autobazary a penez mel najednou taky dost. je to podvodnik ? podle vas asi jo protoze ma dost penez... a pak si koupi peknou karu a vy - typickej zavistivej cech - mu ji objedete klicem protoze mu ji zavidite. a ja ackoliv sem chudej student, tak kdybych vas videl jak to auto tim klicem obtahujete tak vam urazim pracky !
Avatar - Falco
8. 8. 2007 23:42
Re: !!!
Co jsem napsal se vůbec netýkalo aut!!
Avatar - Falco
8. 8. 2007 21:18
Re: !!!
Klasická mentalita českého člověka - kdo má peníze, ten krade!!
Avatar - skejpa
8. 8. 2007 16:27
mazec !
me se teda 7ckovej bavor moc nelibi ale tohle uz je fakt neco :) proste takove to svezeni pro sportovne zalozeneho prezidenta :D
8. 8. 2007 14:40
geniální detaily
...těch je todle auto plný. Třeba ráfky nemaj žádný viditelný ventilek - sedí uprostřed pod krytem spolu se šrouby a vzduch je do pneumatiky vedený jednou dutou loukotí... :-! Tady se fakt někdo vyhrál ;-) :yes: