Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Americký nadšenec jezdí v symbolu východního bloku, Trabantu

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Potkat na amerických silnicích Trabant musí být jako zjevení. Nadšenec z Trabant klubu USA si však jeden vůz 601 S z roku 1981 nechal dovézt z Německa.

Lidem z východního bloku může připadat Trabant jakožto sběratelský vůz velmi zvláštní, zejména když si mnozí pamatují silnice plné modrého dýmu z dvoutaktních motorů. Po celém světě však existují lidé, které podobný stroj z Duroplastu stále přivádí v úžas a touží jej vlastnit. Jedním z nich je i americký nadšenec z Connecticutu, který svůj Trabant 601 S koupil přes Ebay a nechal si jej dovézt z Německa. Jak se mu s autem jezdí a proč si jej pořídil? To se dozvíte ve videu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Avatar - Ada je zase tady
4. 11. 2014 09:43
Re: Super filmeček!
Rebdlíky patří do muzea prokopávání slepých uliček ;-)
Avatar - pumpkin
4. 11. 2014 00:08
Re: Super filmeček!
A treba vôbec na jazdenku homologáciu v Amerike? Tu som našiel fórum s fotkami francúzskych áut v USA. Je tam dosť veľa prípadov kedy sa dokonca oficiálne predávali v Amerike, ale nájde sa napríklad aj Avantime, Laguna, či úplne nové Clio RS. Pri nich hádam nikto nepočítal že sa pozrú za veľkú mláku.
[odkaz]

Dúfam, že chalan dá postupne Trabanta do formy. Pekná rarita, ale zrejme tiež nie jediná. Sú tam aj nejaké tatrovky a škodovky čo som videl. :-)
3. 11. 2014 23:22
Super filmeček!
Už dlouho jsem se tak nezasmál - Trabant v reáliích USA, tomu říkám vrcholná automobilová absurdita! :-) >:D :yes: Jinak pánové jsou moc sympatičtí hoši a americký majitel zasluhuje velké uznání za to, že do toho s takovým nadšením šel. Jen když se mu na tom něco porouchá, tak bude muset chvíli čekat, než mu díl z Německa pošlou, ale možná má někde v kůlně preventivní zásobu ;-)
P.S. Není to tak dlouho, co zde byl zveřejněný srdcervoucí film, jak celníci v USA bagrem zničili zbrusu nový LR Defender jen proto, že jeho dovoz do USA nebyl dovolený (chyběla americká homologace). Na traboše se to asi nevztahuje, když už je to veterán...
Avatar - white label
3. 11. 2014 22:05
Re: to je auto pro
Copak, pan prezident Zeman už kulturně obohacuje i zdejší diskuse?
Avatar - KubikCv
3. 11. 2014 22:02
Re: ha
a kolik za louží jezdí Citroenů? >:D >:D >:D >:D >:D