Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi útočí na konkurenci, propaguje tím A3 Sedan

David Bureš
Diskuze (99)
Audi v reklamě naznačuje, že konkurenční auta jsou trapná a nepohodlná. Místo BMW nebo Mercedes-Benzu si tak zákazníci mají raději koupit sedan A3.

Audi bojuje s BMW a Mercedes-Benzem o titul největší prémiové značky, jeden z největších soubojů právě probíhá mezi kompaktními sedany. Svého zástupce – A3 Sedan – tak automobilka se čtyřmi kruhy ve znaku propaguje opravdu agresivním způsobem.

Ve zveřejněné reklamě totiž Audi tvrdě útočí na vozy svých konkurentů. Mladá dívka ve videu své matce tvrdí, že se cítí pohodlněji v taxíku než v BMW řady 3. Další žena zase prohlašuje, že při jízdě s mnichovskou řadou 3 se stydí.

Zmíněn je samozřejmě i přímý konkurent A3 Sedan – Mercedes-Benz CLA. Mladík odmítne řídit tento stuttgartský sedan, jiný muž zase říká, že nechce pracovat u firmy, kde by měl CLA jako služební auto.

Řešením pro prezentované osoby je počkat si na A3 Sedan, které jejich trápení vyřeší. Reklama je určena pro americký trh, kde se automobil začne prodávat až v dubnu 2014.

U nás už se tříprostorová A3 prodává. K dispozici jsou tři benzinové (1.4 TFSI/ 92 kW a 103 kW, 1.8 TFSI/132 kW) a dva vznětové (1.6 TDI/77 kW a 2.0 TDI/110 kW) motory ve dvou stupních výbavy.

Pošťuchování mezi německými prémiovými značkami není nic nového. V USA se v minulosti objevila reklama na tehdy nové Audi A4 se sloganem Jsi na tahu, BMW. Mnichovská automobilka na to zareagovala billboardem s řadou 3 a nápisem šachmat. Načež Audi zveřejnilo reklamu se supersportem R8 doplněným o motto Vás pěšák není soupeřem pro našeho krále. BMW se však nenechalo a konkurentovi se vysmálo reklamou se svým monopostem Formule 1 a nápisem Game over.

Známý je i snímek s nabouraným BMW M3 a okolojedoucím Audi RS 4 doplněný o nápis Toto se stane, pokud nemáte quattro. Fotografie kolovala internetem jako oficiální reklama, jednalo se však jen o dílo fanouška ingolstadtské značky.

David Bureš
Diskuze (99)
Avatar - jurashek
23. 1. 2014 15:40
Re: Tupci od AUDI
Asi bys měl jít si tu A3 prohlídnout, třeba Porsche Smíchov, tam je v Sline a na 19kolech, pak zjistíš, že porovnání s Rapidem a Seatem neni moc reálný...
11. 1. 2014 00:31
Re: no...
Ono se to dá celkem jasně statisticky dokázat, když více než polovina aut jsou Škodovky, ale to nevadí, to ještě doženeš... ;-)
10. 1. 2014 11:24
Tupci od AUDI
Keby radšej porovnali porovnateľné a odpovedali ľuďom na otázku PREČO???
Podľa technických parametrov najpríbuznejšie modely:
Audi A3 limo 1.6 Tdi cena od 24.400,- Eur
Škoda Rapid 1.6 Tdi cena od 15 230,- Eur
Škoda Rapid 1.6 Tdi Elegance od 17 630,- Eur
???VW Jetta 1.6 Tdi Trend od 18 050,- Eur
Seat Toledo 1.6 Tdi od 14 590,-
Seat Toledo 1.6 Tdi Style od 16 070,-
Chybou Audi je, že bude neustále konfrontovaný s koncernovými súrodencami ako s prémiovými konkurentmi ....

za 7 či 8 tisíc eur mám druhé auto pre manželku >:D
10. 1. 2014 10:49
Re: Reklama a reakce
Snaha Audi zaradiť sa do prémie sa odškriepiť nedá. Ale bohužiaľ ťažko sa to dá ak má niekto nálepku SEAT s kruhmi na kapote. Áno, spracovanie je možno na vyššej úrovni, ale nech sa na mňa nikto nehnevá , ak si mám kúpiť A6 a hneď po nasadnutí dostanem šok, lebo na stredovej konzole mi vyrazí oko JUMBO Box z Oktávie ... Mne ako zákazníkovi to príde ako snaha o výsmech ...
1. jazdil som desť tisíce kilometrov s A6, BMW 5 aj s E, ale po skúsenostiach za seba môžem povedať len toto: aj napriek horšiemu nastupovaniu len jediný slogan automobiliek vystihuje pocity z jazdy a to "Freude am Fahren"
2. Ak je jedinou výhodou R8 niečo extra čo sa má diať na letisku, tak mňa a predpokladám, že drvivú väčšinu zákazníkov to nepresvedčí. Ak budem chcieť niečo extra na vozenie tak si radšej zaobstarám M6 alebo SLS AMG (letisko mi je ukradnuté, ja potrebujem jazdiť)
3. Materiály ??? Zbitočná diskusia , Exclusive pakety majú všetci tu spomenutý, a hádam nechceš povedať, že na horšej úrovni.
Ak chce byť Audi v prémii malo by prestať montovať koncernové komponenty , aspoň také, ktoré bijú do očí ako spomenutý "JUMBO Box" ....
Avatar - Flash666
6. 1. 2014 04:49
Re: trapnost
podlozeny tim ze se od mala pohybuju v servisech a hlavne v jednom co dela jenom koncernovy vozy skoro. ;) a mam mnoho znamych co maji drazsi vozi, stridaj je atd. ;) takze uz sem mel moznost se project v mnoho autech. A i videt co se opravuje. A jak ty vase krasny koncerny ,,fungujou´´ o krase tech aut a jizdnich vlastnostech ani nemluvim >:D