Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BRP Can-Am Spyder – tříkolky se vrací do módy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Renomovaná kanadská firma Bombardier Recreational Products exceluje především jako výrobce sněžných i vodních skútrů a čtyřkolek, dále je v její nabídce například motokára nebo motorový člun a nově také silniční tříkolka.

Tento stroj se jmenuje BRP (Bombardier Recreational Products) Can-Am Spyder a svou konstrukcí má nejblíže k sněžným skútrům. V současné době se na trh tlačí nová éra tříkolových strojů s jedním kolem vzadu a společnost BRP nechce stát stranou. „Náš Can-Am Spyder otevírá novu dimenzi silničního ježdění a přináší nepoznané zážitky a zkušenosti,“ řekl Jose Boisjoli, prezident firmy BRP.

Tříkolku pohání čtyřtaktní kapalinou chlazený dvouválec od firmy Rotax o objemu 990 cm³. Agregát má výkon 78 kW (103 k) a výkon na zadní kolo přenáší přes pětirychlostní převodovku a ozubený řemen. Suchá hmotnost Can-Am Spyderu je 316 kg. Ve výbavě tříkolky bude i ABS, kontrola trakce, stabilizační systém a imobilizér. V přední části je dokonce i zavazadlový prostor o objemu 44 litrů.

Základní cena Can-Am Spyderu bude začínat na 14.999 USD (zhruba 310.000,-Kč) a v nabídce budou dvě barvy: stříbrná (šedá) a zlatá (žlutá). První zákaznicí si v Americe mohou tříkolku užívat už letos a do Evropy vstoupí začátkem příštího roku.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/LSKhIjNDSTQ" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
14. 8. 2007 17:44
Kockopes
No nevim... dle me to dokonale kombinuje vsechny nevyhody auta (nemeznost propletat se v provozu) a moto (tak jak tak na vas prsi) dohromady :-) Design je hezky, 45l zavazadelnik ok. Technicky je to vyspele, ale moc mi nedochazi k cemu to je. Jasne, ze na mokru to bude oproti moto mnohem lepsi, jezne stoji to za to? Asi nejlepsi to bude s namontovanym plexi jako ultimativni, pohodlny cestak, ktery po vylozeni bude i zabavny... Skoro bych byl za, aby predelali tu predni napravu na motocyklovou. Vzniko by dle me jeste zajimavejsi vozidlo.
Avatar - BikerArny
14. 8. 2007 12:57
Jůůů to chci
Super věcička :yes: , taky by se mi to líbilo ;-) :-)