Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Budoucí Porsche 911 GT3 se už testuje

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (26)
Nová generace Porsche 911 sice prozatím nabízí pouze verze Carrera a Carrera S s pevnou nebo plátěnou střechou, ale na vývoji dalších provedení včetně ostré GT3 se pilně pracuje.

V loňském roce automobilka Porsche zahájila generační obměnu modelové řady 911, když představila novou Carreru a Carreru S na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Krátce po nových kupé generace 991 se představily i kabriolety.

V současnosti se zákazníci a fanoušci značky mohou těšit na postupné představování nových verzí, nahrazujících odcházející modely generace 997. Chybět nebudou Carrera 4, Targa nebo Turbo a jak dokládá video zveřejněné serverem worldcarfans.com pracuje se v současnosti i na vývoji nové GT3.

Ta pochopitelně opět stane na vrcholu nabídky atmosférických Porsche 911, uspokojí především příznivce okruhového dovádění a stane základem pro závodní deriváty řady 911.

Od ostatních verzí řady 911 se nová GT3 odliší na první pohled díky upravenému exteriéru s agresivněji tvarovanými předními partiemi, širšími blatníky, pevným spoilerem na zádi a centrálně umístěnou dvojitou koncovkou výfukového systému.

Podle nejnovějších, ale stále neoficiálních informací, má novou GT3 pohánět plochý šestiválec o objemu 3,8 litru s výkonem okolo 346 kW (470 k), což znamená, že nepřekoná model GT3 4.0, který je s 368 kW (500 k) nejvýkonnější atmosférickou devětsetjedenáctkou v historii.

Sílu motoru má na kola zadní nápravy přenášet výhradně sedmistupňová dvouspojková převodovka PDK, ačkoliv varianta s ručním řazením údajně ještě nebyla úplně zavržena. Maximální rychlost nové GT3 se má pohybovat okolo 322 km/h a akceleraci z 0 na 100 km/h má zvládnout pod 4,0 s.

Očekává se, že světová premiéra nového Porsche 911 GT3 bude následovat po zářijovém představení Carrery 4 a Carrery 4S v Paříži a odehraje se na listopadovém autosalonu v Los Angeles.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (26)
21. 6. 2012 16:40
Re: převodovka
možná když se někdy svezu opravdovým supersportem změním názor, ale v zatáčce přeci řadit nebudu a na rovince to zvládnu beru, že podřazovat z velkých rychlostí chce opatrnost a koule, ale o tom to přeci je ne? podle mě jde spíš o to jakou elektriku máš zaplou něž o to jesli si řadíš sám....doufám, že manuál neumře, neumim si představit vipera v automatu....
21. 6. 2012 16:31
Re: převodovka
no byla to dokonce verze která měla 310ps ze švýcarska...testovali to v autosalonu...samosvor určitě ale dsg by to auto podle mě zabilo, ale na ježdění po městě to není to je pravda...
21. 6. 2012 15:36
Re: převodovka
Svatá pravda. Nebo musíš být amatér s hodně hlubokými kapsami ochotný na sobě tvrdě pracovat. Tohle auto vyžaduje velký závazek. Na to už nestačí být "nadšený řidič".
21. 6. 2012 15:19
Re: převodovka
Naprostá pravda, Boxster S s manuálem je hodně zajímavé náčiní. Zvládne každodenní jezdění, zvládne pobavit na okreskách s mnohem menším rizikem úmrtí. Jezdím hodně po francouzských Alpách a tady se člověk snadno zabije i v tom Boxsteru - stačí trochu přehnat nájezd do zatáčky, ve stínu vlítnout na mokrý asfalt/ led a jsi ze hry. GT3 je pro mne další úroveň. GT2 je pak takový doktorát. :-) Ale na kvalitní, suché a trochu prostornější okresce nebo na okruhu dám přednost právě GT3 před Boxsterem. Velmi obdivuji lidi, kteří jezdí v GT3 RS rally a to je prakticky můj sen. Nemáš šanci vyhrát, ale krotit takovéhle auto za takových podmínek, obzvláště v zimě třeba v Ardenách. Výzvou je právě ukrotit tak silné a nebezpečné auto. A pila v Alpách v GT2 RS... doporučuji Pampers. >:-[]
Avatar - Jurrisek
21. 6. 2012 14:26
Re: Stále ta samá písnička
máme rozdílné názory pro mně zůstává nejkrásnější porsche 928 a v těsném závěsu následuje 911 turbo z 80.let