Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Další neskutečné kousky ze závodů Stadium Super Trucks

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Stadium Super Trucks představují jedny z nejzábavnějších závodů současnosti a ani při nich není nouze o dramatické nehody, při nichž skončí závodní stroje na střeše.

Při kvalifikaci do závodu pořádaného v sobotu 22. října letošního roku v australském Gold Coast, nabral Paul Morris se svým závodním monstrem stroj, který řídila Sara Price, výsledkem bylo zaparkování obou strojů na koly vzhůru.

Oba jezdci naštěstí vyvázli zcela bez zranění, což již neplatilo o jejich vozech. Díky armádě kamer rozmístěných kolem trati byla celá nehoda zachycena téměř ze všech možných úhlů. Video pak mimo jiné demonstruje odolnost bariér oddělujících závodní stroje od diváků.

Video: Stadium Super Trucks. Závody, jaké jste neviděli

Závodní speciály Stadium Super Trucks mají k sériovým pick-upům podobně daleko jako dnešní NASCAR k produkčním kupé svých značek, jejichž jména nesou.

V trubkovém rámu je zde za přední nápravou uložen vidlicový osmiválec Chevrolet o výkonu okolo 441 kW (600 k), který nemá problém rozjet stroj o hmotnosti 1300 kg na rychlost okolo 230 km/h, jíž se závodní speciály pohybují po poměrně úzkých tratích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
24. 10. 2016 16:07
???
Další neskutečné kousky??? - to jako máte na mysli ten jeden hodně nepovedený předjížděcí manévr, který se ve videu opakuje asi patnáctkrát???

Wtf? To nemáte nic zajímavějšího o čem psát?
Avatar - Barry Lyndon
24. 10. 2016 16:04
???
Jsem nějak nepochopil informaci, že "Stadium Super Trucks představují jedny z nejzábavnějších závodů současnosti". Mě to připadá zábavné asi jako předjíždění se kamionů na D1...
24. 10. 2016 14:26
???
Jsem nějak nepochopil ten sebevražednej manévr blba v tom žlutým autě. Co tím chtěl dokázat?