Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Dodge Tomahawk – stylové přemisťovalo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
V současnosti Dodge vozí po autosalonech koncept dvoumístného roadsteru Demon, kterým by chtěl konkurovat Mazdě MX-5. Což není špatný nápad, ale zavzpomínejte na dobu nedávnou, kdy se Dodge nebál představit zběsilost jménem Tomahawk.

Tento motocykl se čtyřmi koly byl poháněn, lepší je možná napsat, vystřelován do prostoru, desetiválcem o objemu 8,3 l z Dodge Viper. S pohonnou jednotkou o výkonu 380 kW (517 k) měl čtyřkolový motocykl údajně dosahovat rychlost přes 300 mph (480 km/h).

Studie, která zazářila na detroitském autosalonu v roce 2003, se ve stejném roce objevila také v prestižním vánočním katalogu firmy Neiman Marcus. Ručně sestavená „reprodukce“ Tomahawku však byla určena pouze pro „výstavní účely“, nebyla plně funkční a už vůbec ne na veřejných komunikacích. Cena tohoto kusu byla tehdy stanovena na 555.000 amerických dolarů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
26. 6. 2007 16:35
Re: JA HO CHCIII
Je to kýč. Poloměr otáčení jak náklaďák a motor má hrozně velkej klopnej moment, což při každém přidání s motorkou zakymácí. Zvlášť v levotočivé zatáčce znamená prudké přidání plynu výlet do kopřiv.