Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ferrari 360 Rally v plném nasazení na RZ je úchvatná podívaná

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Nádherný zvuk osmiválce, pohon zadních kol a heroický výkon řidiče. Ferrari 360 v rallye úpravě je neobvyklá záležitost, ještě neobvyklejší je však ukázka z kokpitu, kde je jasné, že tohle auto není na rallye jen do počtu.

Dnešní rallye je plná efektivních průjezdů, řvoucích čtyřválců a dravých čtyřkolek, na některých místech světa to však může vypadat i trochu jinak. Když se řekne Ferrari, tak slovo rallye je až na osmistém místě, které vás napadne, nicméně je pravda, že značka koketovala i s tímto sportem, ostatně vyvíjela speciál pro Group B, ze kterého následně vzešel model 288 GTO.

Předělat na rallyeový vůz však lze i modernější supersporty se skákajícím koníkem ve znaku, jak dokazuje tohle Ferrari 360 Rally. A co víc, není to jen ozdoba rychlostních zkoušek, ale opravdu funkční a nesmírně rychlý stroj, jak lze vidět na tomto onboardu z rallye na ostrově Lanzarote. Důležitý je však pochopitelně i řidič a nutno říci, že posádka Yeray Lemes - Samuel Vega předvádí neskutečný výkon. Ostatně podívejte se sami, k tomu není co dodat.

Pro zajímavost jsme přidali i video zachycující automobil zvenku. Pohled je to velmi netradiční, přesto si myslíme, že i takovéto vozy na rallye patří.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Avatar - habanero1
3. 12. 2015 08:37
Crazy
Tak to je solidní tempo, hlavně první část videa >:D škoda, že takové silnice nejsou u nás, dával bych si je snad pořád..
Avatar - Sumi2000
3. 12. 2015 01:19
Paráda...
Moc hezké vidět Ferrari v rallye.. :yes:

Šotolina už by na vítězství asi nebyla.. ;-)
2. 12. 2015 19:05
zvuk
Je zajimave, jak moc se zvuk zavodniho flat-plane osmivalce podoba ctyrvalcovym WRCckam.