Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ferrari na Mille Miglia

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Fanoušci vozů se vzpínajícím se koníkem ve znaku si při letošním ročníku Mille Miglia přišli opravdu na své. Ferrari složilo slavnému závodu poctu jak se patří.

Kromě účastníků klání Mille Miglia Storica vyrazilo na trať i 140 vozů se slavným emblémem, případně ještě se znakem Dino, ale všechny byly vyrobeny v Maranellu. Nejstarší vůz pocházel z roku 1958. V původním závodě tedy nemohl startovat, neboť jeho poslední ročník se jel o rok dříve.

Organizátoři ale pozvali na start i modely z osmdesátých a devadesátých let, které věku pro historická auta ještě nedosáhly. Nechyběla ani současná produkce. Pokud jste stáli u trati, mohli jste vidět v akci i F40 nebo Enzo. Sám nositel tohoto křestního jména a proslulého příjmení měl Tisíc italských mil opravdu rád, znamenaly pro něj nejkrásnější závod světa. Kdyby ale jen to, vždyť v letech 1948-1953 a 1956-1957 projel cílem první právě jeho „cavallino rampante“.

Poslední ročník novodobého klání se uskutečnil o uplynulém víkendu a majitelé vozů Ferrari se na trati podívali také na firemní testovací okruh Fiorano. Samozřejmě se po něm mohli projet. Trasa vedla z Brescie do Říma a zpět a slavná automobilka nám z ní servíruje oficiální video.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)