Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ford Flex – moderní americký rodinný crossover

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
V Severní Americe jsou ve stále větší oblibě crossovery. Ve společnosti Ford Motor Company to dobře vědí, stačí se začíst do prodejních výsledků, z nichž vyplývá, že tyto vozy dosáhly 40 procent celkových prodejů značky na domácím trhu za loňský rok.

Na letošním autosalonu v New Yorku se představil nový zástupce této kategorie se značkou Ford, pojmenovaný Flex. Design tohoto vozu je velmi čistý a celistvý. Přední části dominuje masivní chromovaná maska chladiče známá již z modelů Edge a Taurus X. Střecha bude nabízena ve více odstínech, které se mohou barevně odlišovat od zbytku karoserie. Automobil je dlouhý 5141 mm, široký 2039 mm a vysoký 1717 mm. Díky rozvoru 2995 mm slibuje karoserie dostatek prostoru pro cestující ve všech třech řadách sedadel.

Pod kapotou Flexu pracuje šestiválec o objemu 3,5 l (191 kW, 333 Nm), který bude alespoň ze začátku kombinován pouze s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Základní verze má poháněna pouza přední kola. Zákazník si ovšem může připlatit za systém pohonu čtyř kol.Tento systém dovoluje přenést až sto procent točivého momentu na přední nebo zadní nápravu.

Ford Flex se začne vyrábět na jaře 2008 v Oakville a v Ontariu a na trh se dostane jako model 2009 v létě příštího roku.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/diyZPeeoMp8" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
21. 8. 2007 18:53
Re: Flex?
"Jednou jsi dole a jednou nahore." To je pribeh kazde automobilky. FIAT je dobrym prikladem. Dnes FORD USA jde dolu, zitra to zase bude treba VW. Jinak mas pravdu AUDI takovy mnohoucelovy rodinny vuz nenabizi. S timto designem a s novymi modely (koncepty jsme uz videli) se FORD USA znovu postavi na nohy a urci design na mnoha let dopredu. Kdovi, treba FORD EU prevezme koncept Fordu Flex a v mensi verzi ho bude s uspechem prodavat i u nas.
21. 8. 2007 17:43
Re: Flex?
S tim designem souhlasim,i kdyz-nic extra to neni.S cim bych nesouhlasil je spojitost s Land Roverem.Takove to tvary jsou jiz v Americe zabehnute minimalne pet let a jestli se tu nekdo nekym inspiruje-jak pises hlasi(nepouzival bych slovo,,opici")tak je to jiste Land Rover k Americe nez obracene(obracene se mi to nechce psat-ale-....ted sem si to vynahradil...........a ted sem napsal toho jeste vic............kua.......
21. 8. 2007 16:27
Re: Flex?
Podle Tebe,Ford v USA vytváří trendy,nicméně na automobilovém trhu se neustále propadá...VW,se dle Tebe,trendy neřídí,nicméně v Evropě je automobilovou jedničkou a na automobilovém trhu se neustále zvedá...vnímáš tu paralelu?O tom co je "trendy" rozhodují na trhu pouze zákazníci,kteří si daný výrobek koupí.Výrobce pouze nabídne dle svého uvážení daný produkt,a ten se buď prodává nebo ne.V nabídce Audi podobný rodinný crossover nenajdeme,proto je ošidné porovnávat vnitřní prostor nebo variabilitu ;-)
21. 8. 2007 16:09
Re: Flex?
Automobil je spotrebni zbozi ridici se trendy. Ford je v USA jednim z vyrobcu, ktere trendy vytvari. Nektere z techto trendu se pote prenesou i do Evropy. Koncern VW se trendy neridi a proto jsou jeho vyrobky pro mnohe fadni az nudne. Tento Ford, Tomissi, je z hlediska designu velice trendnim a skutecne doufam i castecne verim, ze se tento trend presune i k nam. FLEX je rodinnym vozem. Audi, pokud si dobre pamatuji take vyrabi rodinne vozy. Design je dany. Z efektivniho hlediska ho muzeme kritizovat, ale z efektniho hlediska neni dobry, ci hrozny. Pouze se nam libi nebo ne.
21. 8. 2007 15:43
Re: Flex?
Marianku,píši to co chci a rozhodně to nejsou žádné nesmysly.Design Flexe je z mého hlediska hrozný.Audi podobný typ vozu nevyrábí,tak tady neporovnávej. :-!