Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: I Lada to umí na rallye rozpálit. Bouračky pak ale hodně bolí!

Jan Mička
Diskuze (2)
Regionální podniky rallye jsou plné rozličných automobilů, které mnohdy řidiči neudrží na silnici. S Ladou ale mají patrně větší problém.

Regionální podniky rallye jsou atraktivní hlavně v tom, že se jich může účastnit vlastně každý, jehož auto splňuje příslušná bezpečnostní nařízení. Vedle nabroušených továrních čtyřkolek, které se ostatně také rády vrhají ze zatáček po tečně ven, se tak setkáte například s Trabanty, Maluchy, Favority, Zastavami nebo Ladami. A právě na nehodách ruských tanků je postavená přiložená kompilace.

Alespoň podle tohoto sestřihu nelze zcela určit charakteristickou vlastnost rallyových Lad (některé jdou ven přes „čumák“, jiné přetáčivě), každá ráda však musí opravdu hodně bolet. Některé posádky mohou mluvit o štěstí, že z karambolů vyvázly bez zranění a odešly po svých.

Video pochází z Maďarska, pro podobné situace ale nemusíte chodit moc daleko ani u nás. Stačí navštívit například amatérský podnik Ve stopě Valašské zimy a postavit se k trati se zapnutou kamerou. Výsledkem může být podobný sestřih, jaký najdete pod textem, přičemž o akci rozhodně není nouze!

Jan Mička
Diskuze (2)
14. 4. 2016 14:19
Re: Většina těch výletů
Taky mě to zarazilo, možná by v mnoha případech pomohla ručka. Hlavně se nesnažit stát na brzdách.
Avatar - Stejsn
14. 4. 2016 13:31
Většina těch výletů
mimo trať mi příjde že je způsobená nedotáčivou ztrátou trakce, což bych u zadokolky se superlehkým zadkem, jakým žigul je, nečekal.