Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: I s autobusem lze jet po dvou kolech

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Oblíbený kaskadérský kousek v podobě jízdy po dvou kolech se dá předvádět i se starým autobusem.

Kaskadéři předvádějí většinu svých kousků a automobily, čtyřkolkami nebo motocykly, ale občas přesednou i do traktoru, nákladního auta nebo autobusu. Ty přitom většinou slouží při kaskadérských vystoupení jako rekvizita přes níž se skáče s motorkou nebo autem.

Ve Finsku používají starý zájezdový autobus jako jeden ze zlatých hřebů vystoupení a kaskadér Vesa Kivimäki s ním předvádí jízdu po dvou kolech.

Krátké video nabízí pohled na tento kaskadérský kousek v provedení z roku 2005. Tehdy se Vesa Kivimäki se projížděl po letišti v Hyvinkää. Kromě autobusu tento kaskadér usedá i za volant traktoru Zetor nebo monster trucku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
29. 7. 2012 21:01
Re: Jak se todle dělá?
Osobně autobus bez uzávěrky neznám. Ať už mechanické nebo elektronické. I Karosy jí měly odjakživa
27. 7. 2012 22:15
Re: Finland
Preto tam chcem o rok ist >:D
27. 7. 2012 15:14
Re: Jak se todle dělá?
Úplné minimum jak něco dostat na dvě kola (a samozřejmě po nich dál řízeně jet) je zablokovat - resp. uzavřít - diferenciál a pořádně přehustit kola, na kterých to má jet. Tlak je závislý na hmotnosti té věci. U osobáků tak 5 - 7 atmosfér.

Rychlost k tomu není paradoxně potřeba nijak vysoká. Dá se jet skoro krokem. Hlavně cit, praxe, cit a cit a praxe, cit, cit a cit. ;-)

Někdo to tam dá už napotřetí, někdo až po druhém odpoledni a jsou i tací, kteří i když moc chtějí, tak nikdy. :-) :-)
Avatar - Norge
27. 7. 2012 15:03
Finland
..du vet gutta, dette er tipsk moro av unge i Scandinavia ...

Takto sa zabavaju mlady v Scandinavii, ..keby ste videli tie dragy v lesoch, na starych volvach a Sabboch. Minuly tyzden tiez letela heliktopera na severe v Troms, ..mladenec s 9000.ckou od Sabbu..letel z mosta do rieky, ..ked vytiahli auto, tacho bolo zaseknute na 232km/h ... a jo prezil to
;-)
27. 7. 2012 14:50
Re: Jak se todle dělá?
ved ju tam mozno doplnili. urcite to je nejako upravovane. minimalne nejaky bezpecnostny ram a sedacku tam dali a ked uz boli v tom, tak aj uzavierku s najvacsou pravdepodobnostou.