Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ilegální pouliční závody na Kubě

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Dlouhá desetiletí byly závody automobilů na Kubě zakázány, protože byly považovány za elitářský sport. Existuje však hrstka ilegálních pouličních závodníků, o kterých pojednává ještě nedokončený dokument.

Podívejte se s námi na trailer k tomuto filmu, který ukazuje Kubánce v upravených amerických vozech z padesátých let, například v nádherném Chevroletu Bel Air, jak se prohánějí ulicemi a soutěží mezi sebou. Fascinující je, že v zemi, kde je nelegální koupit či prodat auto bez souhlasu vlády, natož s nimi jezdit na čas, se nakonec dostali tito pouliční závodníci až k pořádání prvního oficiálního závodu ve zrychlení, takzvaného drag race.

Bohužel tento nový dokument nazvaný Havana Motor Club ještě není dokončen – jeho tvůrcům chybí zhruba 52 000 dolarů na zkompletování. Díky internetové podpoře se však zdá, že peníze se vyberou pomocí sbírky a dokument by mohly první oči diváků vidět na přelomu tohoto a příštího roku. Jak napovídá trailer, díky nadšení místních lidí pro závody, pohnuté minulosti a krásného prostředí ostrovního státu, by mohlo být na co se dívat.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)