Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jaguar F-Type Coupe už se prohání po Nürburgringu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Od premiéry uzavřené verze roadsteru Jaguar F-Type nás možná dělí jenom měsíce. Karosářská verze kupé už se pilně testuje na Severní smyčce Nürburgringu.

Jako ortodoxní kabrioletář jsem měl rozhodně dobrý pocit z toho, že Jaguar představil svůj sporťák F-Type nejprve s otevřenou karoserií a to i přesto, že původní koncept C-X16 vznikl jako kupé. Určitě tím dal najevo, že se při vývoji auta s touto alternativou od počátku počítalo a že tudíž bude při jeho stavbě použito co nejméně kompromisů. No a pochopitelně také moc dobře vypadal.

Od počátku ovšem bylo jasné, že vznikne i změkčilá ;-) verze pro napomádované kravaťáky - tedy kupé. Jak ukazuje nejnovější video z Nürburgringu, Jaguar neztrácí čas a určitě má v plánu s kupátkem za roadsterem moc nezaostat. Testování spěje do zdárného konce a pokud můžeme věřit autorům videa, testuje se 495koňová verze F-Type S V8, což si ostatně lze ověřit podle koncovek výfuku. Maskování snad v tomto případě ani není potřeba, všichni vědí, jak bude kupé vypadat...

Michal Fokt
Diskuze (0)