Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jaguar F-Type R Coupe prolétává Nürburgringem

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Jaguar F-Type není zrovna precizní řidičský nástroj, jako hračka pro velké kluky ale funguje výtečně. Podívejte se na tohle video, kde řidič prolétává Severní smyčku Nürburgringu s řevem a přetáčivostí.

Jaguar F-Type R Coupe je pěkná bestie, ostatně vždyť má výkon celých 550 koní (410 kW) a točivý moment 680 N.m z kompresorem přeplňovaného osmiválce. Tento motor pohání zadní kola skrze osmistupňovou automatickou převodovku ZF. Auto pak zrychlí z klidu na sto kilometrů v hodině za 4,2 sekundy a maximální rychlost je omezena na rovných 300 km/h.

A teď si představte, že tento stroj, který má blíže ke gran turismu než čistokrevnému sporťáku, vezmete na Severní Smyčku Nürburgringu, vypnete všechny asistenty a snažíte se zajet ostré kolo. Pokud si to představit nedokážete, máme pro vás tohle video. Vypíchnout je potřeba zejména řev osmiválce a naprostou výkonovou převahu motoru nad zadními pneumatikami. Ostatně v jednom z nejpomalejších míst trati okolo času 2:45 to jde vidět názorně, kdy řidič z ostrého přetáčivého smyku vybruslí velmi elegantně.

Tento model Jaguaru již jel na Nordschleife i na čas a s výsledkem 7:39 se vyrovná kupříkladu Ferrari 458 Italia, což je velmi pěkný výsledek.

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
12. 7. 2014 19:02
Re: Tak nevím,
Souhlasím s tebou, krásné video s parádním autem.Já jsem jel jen s SC 3,0 S a bylo to úžasné. Ty ostatní auta na okruhu mě přišli tak nějak statické :-)
Avatar - Dinar
12. 7. 2014 10:14
Tak nevím,
které auto už by se dalo nazvat více čistokrevným sporťákem než f-type, to není žádné GT. A že to není precizní řidičský nástroj? To jako proto, že umí jezdit dveřmi napřed na požádání nebo proto, že ten řidič z videa nepracuje úplně citlivě s plynem na výjezdech? Evidentní záměr, prostě si ty výjezdy bokem užívá, nejede na čas. Podle mojí zkušenosti s f-typem, i v R verzi je to precizní řidičský nástroj, který má tu úžasnou nástavbu chuligán stylu v rukávu jako trumfa. Je to sice jiná kategorie, ale já vidím právě v tomto velkou podobnost (charakteru) s emtrojkou. Navíc, pokud má na NS něco čas srovnatelný s Ferrari Italia, které má vyšší výkon i lepší poměr výkonu na kg, pak to musí být zatraceně precizní auto. ;-)
12. 7. 2014 04:04
Re: Výkon väčší ako adhézia
:-) :yes:

Ten čas je výtečnej ;-)
Avatar - iudex
11. 7. 2014 23:09
Výkon väčší ako adhézia
Podobnú situáciu, ako vodič v čase 2:52 min som s F-type zažil: trochu moc plynu a ten brutálny výkon hneď auto hodí do šmyku. Veru nebolo mi všetko jedno. >:-[] Každopádne je to nesmierne návykové auto, najmä ten zvuk kompresorového V8. :-)
Avatar - 3_diamanty
11. 7. 2014 20:43
krasny zvuk
a to sme dokonca len divaci cez video.... nazivo si to ani neviem predstavit, zimomriavky :yes: