Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak se testují prototypy nových BMW? Jízdou bokem na sněhu!

David Bureš
Diskuze (0)
BMW ze své podstaty musejí být zábavná. Vývojáři se aktuálně snaží, aby to platilo i pro nástupce řady 6.

Letošní rok je u BMW ve znamení zahájení prodeje nové generace řady 5. V Mnichově se vedle ní pracuje také na od ní odvozené řadě 6, která byla nedávno zachycena při zimním testování. A podle přiloženého videa se zdá, že se vývojáři při ladění auta hodně baví.

Prototyp nového velkého kabrioletu byl totiž zachycen v době, kdy s ním testovací jezdci kroužili zatáčky pěkně bokem. Pohon zadních kol a kupy sněhu si o to ostatně vysloveně říkaly. Každopádně se nám líbí, že se vývojáři snaží pracovat na tom, aby nástupce dnešní řady 6 byl zábavný, jak se na správný mnichovský model sluší a patří.

O samotném nástupci dnešní řady 6 toho zatím víme jen málo. Jisté je použití platformy CLAR z nejnovější řady 7 a 5, s čímž bude souviset i shodná nabídka motorů.

Zatím však stále není jasné, jak se novinka bude jmenovat. Stále častěji se hovoří o tom, že řada 6 v následující generaci povyroste a přejmenuje se na řadu 8. BMW si totiž toto číselné označení nechalo registrovat. Řada 6 by v nabídce podle těchto zpráv zůstala, místo velkého kupé, kabria a sportovně střiženého sedanu by však toto označení měl nově nést sportovní model zacílený na Porsche 911.

David Bureš
Diskuze (0)