Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Je tohle nové Volvo S40?

David Bureš
Diskuze (1)
V prezentačním videu k novému Volvu XC60 se objevil neznámý model. Mohlo by se jednat o některý z chystaných sedanů.

Volvo na letošním ženevském autosalonu představuje důležitou novinku, druhou generaci SUV XC60, svého nejprodávanějšího modelu. Jenže zároveň možná ukázala i svoje další nové auto. Že by se jednalo o nástupce někdejšího Volva S40?

Neznámý automobil se objevil v prezentačních videích (pod článkem) na XC60, která ukazují schopnosti bezpečnostních systémů nového SUV. Ve snímcích se hned několikrát ukazuje dosud nepředstavený sedan, který by s ohledem na jeho velikost mohl být novým Volvem S40.

Švédská automobilka nyní ve spolupráci se svým vlastníkem, čínským Geely, pracuje na nové platformě CMA určené pro novou generaci svých kompaktních modelů, označených číslem 40. Vedle již potvrzeného SUV XC40 by její součástí mohl být i kompaktní sedan, pojmenovaný S40, který by minimálně v Číně mohl najít dostatek zájemců. Příchod takového auta totiž Volvo loni naznačilo konceptem 40.2.

Vedle toho však Volvo pracuje i na nástupcích sedanu S60 a kombíku V60. Existuje tedy možnost, že video ukazuje právě novou generaci sedanu střední třídy, která se představí nejpozději příští rok. Příští S60 naopak využije techniku XC60, tedy platformu SPA, která je navržena pro větší automobily.

Vyloučeno ale není ani to, že sedan z prezentačního video neukazuje žádný chystaný automobil. Nejedná se totiž o skutečné záběry, ale o digitálně vytvořený snímek. A pro potřeby takového videa mohlo Volvo vymyslet naprosto vymyšlený model bez spojitosti na sériový vůz. Jenže nebyla by to škoda, když lze tímto způsobem nenápadně avizovat teprve chystanou novinku? Zvlášť když ve videu klidně mohl být model nové XC60... Nechme se překvapit, třeba se v dohledné době dozvíme více informací o tomto tématu.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Bubáq
10. 3. 2017 18:03
Dobrá otázka :-)
Ne, nevypadá reálně, ani aktuálně. Podle přídě odhaduji, že se jedná o dříve vyvíjeného malého brášku studie Universe- designový rukopis je snadno rozpoznatelný. Podle velikosti bych jej odhadl na řadu 40.