Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Loremo – ekologický automobil za jízdy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Automobil společnosti Loremo AG má dosahovat minimální spotřeby paliva. Jako koncept se poprvé představil na ženevském autosalonu v roce 2006 a ve Frankfurtu se představí jeho další vývojová verze, která je zachycena na videu.

Loremo je určeno pro přepravu čtyř cestujících, přičemž druhý pár sedadel je otočen zády proti směru jízdy. Automobil je dlouhý 3840 mm,široký 1360 mm a vysoký 1100 mm. Díky tvaru karoserie dosahuje součinitel aerodynamického odporu Cx hodnoty 0,20. Motor vozu je uložen mezi sedadly a pohání zadní kola. Rozdělení hmotnosti na nápravy je díky tomuto uspořádání v poměru 50:50.

Společnost Loremo připravuje dvě verze poháněné dvouválcovým nebo tříválcovým turbodieselem. Ve Frankfurtu se představí nový funkční prototyp nazvaný L1, který by podle údajů výrobce měl být schopen ujet 400 km na jednu osmilitrovou nádrž nafty, což by představovalo spotřebu paliva 2 litry na 100 km.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/CYXgONgu1J0" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
10. 9. 2007 17:35
Dokonalé video
Zdali autoři měli v plánu dospět k epileptickému záchvatu a sdělit světu, že vlastně nebude nic k vidění, tak je to vynikající práce.
Avatar - jnkd
10. 9. 2007 16:49
Co je ekologické?
Mám otázku co je vlastně ekologie? Ty dva příspěvky přede mnou mě utvrzují že auto je ekologické pokud nedělá žádné splodiny. Ale takové auto nikdy nebude. Proč? Z toho prostého důvodu, že vždy bude muset být vyrobeno a to cestou bez zplodin zatím nejde. A pokud si vezme jen 2 litry na 100 km tak to auto je velmi ekologické. Položím zde druhou otázku kdo z vás jezdí se spotřebou pod řekněme 4,5 litru na 100 km? Přiznám se že já ne.