Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Luxusní diamantová kapota pro Bentley

David Bureš
Diskuze (2)
Vozy značky Bentley nejsou zrovna vozy, které jsou označovány za málo luxusní. Některým zákazníkům ale běžné Bentley nestačí.

Sama automobilka Bentley nabízí svým zákazníkům nepřeberné množství prvků, kterým si vůz mohou individualizovat, to aby měli jinak vypadající vůz než soused. Švýcarská firma Luxury Refinish klientům nabízí něco navíc – diamantovou kapotu.

Nabízená kapota je lakována 32 vrstvami bílého laku smíchaného s jemným 101karátovým diamantovým prachem. Zákazníci za tuto exkluzivní kapotu zaplatí 1.000.000 dirhamů Spojených arabských emirátů, což je v přepočtu asi 5,5 milionu korun. Samotná kapota je tedy dražší než Bentley Continental GTC, které stojí zhruba čtyři miliony korun.

Společnost Luxury Refinish je specialistou na diamanty, nabízí různé výrobky, do kterých je tento minerál vložen – například notebooky, telefony nebo kávovary.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - JH Loc
9. 4. 2013 15:18
Za mě teda ne
Nelíbí se mi ty barevné kombinace... vyloženě černé auto s bílou kapotou i když diamantovou je pro mě špatná volba a to k tomu ještě nespočet chromovaných doplňků a červený interiér... no myslím, že barevně se to dalo sladit lépe i když se světlým lakem by ta kapota asi vůbec nevynikla. Raději utratit pět mega za něco jiného.
Avatar - Pekelná Micinka
8. 4. 2013 12:37
London
Tak tohle jo! Já bych si dal sice jen světlý interiér, nebo naopak tm. vínový, ale ta kapota je heiss.