Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz a renovace jedinečného 540 K Streamliner

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz Classic v loňském roce představil kupé 540 K Streamliner a nyní odhaluje náročný proces jeho znovuzrození.

Mercedes-Benz 540 K Streamliner sice pochází z konce třicátých let dvacátého století, ale jeho novodobá historie se začala psát v roce 2001, kdy zaměstnanci automobilky našli jeho části ve skladu.

Následně došlo k náročné rekonstrukci vozu za využití dochovaných dílu v kombinaci se zcela novými komponenty vyrobenými za využití dobových postupů. Výsledkem je výjimečný vůz, na nějž je oddělení Mercedes-Benz Classic právem hrdé.

To ostatně velmi dobře dokazuje již krátká filmová upoutávka, na přímo navazuje pětačtyřicet minut dlouhý dokument, přibližující práci oddělení Mercedes-Benz Classic na kupé 540 K Streamliner.

Mercedes-Benz 540 K Streamliner byl vyvíjen a následně vyroben v letech 1937 až 1938 ve specializovaném oddělení automobilky v Sindelfingenu.

Kupé s řadovým osmiválcem o objemu 5401 cm3, poskytujícím výkon 85 kW (115 k), resp. 132 kW (180 k), bylo schopno jet rychlostí přes 185 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)