Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Motor do Hondy Civic Type R se vyrábí v USA, ačkoliv se tam vůz nenabízí

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Honda Civic Type R se právě začala vyrábět. Není však trochu ironií, že její motor určený do evropského modelu, je sestavován v USA, kde se automobil nenabízí?

Ano, je to tak, přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec VTEC Turbo s přímým vstřikováním, který pohání evropskou variantu Hondy Civic Type R, se vyrábí v Severní Americe, konkrétně v továrně Anna Engine Plant v Sidney, Ohiu. Poté je přepraven přes Atlantik do Evropy.

Nejvýkonnější motor pro Type R, který kdy Honda vyrobila, má 228 kW v 6500 otáčkách a točivý moment 400 N.m. I díky takto silnému motoru dokázala Honda zajet rekordní čas mezi hatchbacky na Severní smyčce Nürburgringu. My si automobil již vyzkoušeli na okruhu Slovakiaring. V USA bude dostupná až příští generace tohoto již téměř legendárního ostrého hatchbacku.

Na videu se můžete podívat, jak a kde vlastně agregát vzniká. Možná by si někteří z pracovníků přáli, aby jej mohli zažít i v akci v jednom z hotových automobilů, to se jim však pravděpodobně nepoštěstí.

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Avatar - Stewee
6. 7. 2015 08:46
to je len zaciatok
Vzhladom na narocnost a prava ameriskych zakaznikov, mozno predpokladat, ze vyroba motora pre europu ma vychytat a vyladit problemy vo vyrobe ako aj na samotnom motore tak, aby mohli motor neskor pouzivat aj na domacom americkom trhu... sucasny stav nebude urcite dlho trvat...
Avatar - Stewee
6. 7. 2015 08:40
to je len zaciatok
Vzhladom na narocnost a prava ameriskych zakaznikov, mozno predpokladat, ze vyroba motora pre europu ma vychytat a vyladit problemy vo vyrobe ako takej, ako aj na samotnom motore tak, aby mohli motor neskor pouzivat aj na domacom americkom trhu... sucasny stav nebude urcite dlho trvat...
6. 7. 2015 05:49
Co není..
bude. Spekuluje se o další gen. CTR, kterou bude pohánět tento motor a bude i pro USA.

Dále tento motor, nebo jeho varianty budou zřejmě pohánět i další auta pro US trh..

Takže ano, je to možná paradoxní. Ale je třeba zdůraznit, že se jedná o stav v tuto chvíli. Počkejme rok :-)

6. 7. 2015 05:41
Proc?
Exportovat z Ohio, USA 2.0L foukany 4-valec? Do Evropy? :-!
Oh pleeeaze! :'-(
5. 7. 2015 20:49
holt levná lodní doprava
Třeba se i amíci dočkají, protože takhle je to jen plýtvání penězi. Třeba i v jiném modelu, s jiným naladěním, ale dočkají se.