Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nedovolené předjíždění s nečekanými následky

Jan Mička
Diskuze (71)
Nedovolené předjíždění je delikt, který český silniční zákon řadí mezi nejtvrdší. Vždy to však nemusí skončit pouze pokutou.

Nedovolené předjíždění hodnotí český silniční zákon sedmi body, pokutou od pěti do deseti tisíc korun a zákazem řízení minimálně na půl roku. S tímto fenoménem se setkáte nejčastěji na dálnici, kdy auto jedoucí za vámi evidentně nemůže vydržet, než se zařadíte do svého jízdního pruhu.

Situace z přiloženého videa se sice na dálnici neodehrává, o to horší je však její dopad. Řidič vozidla z výhledu jede poklidně ve svém jízdním pruhu, když v tom jej začne předjíždět nedočkavá Kia Rio. Vzhledem k tomu, že řidič Kie spatří v protisměru jedoucí vozidla, vydá se do širokého odstavného pruhu, kde však v tu chvíli stojí porouchané auto. Následky nehody, která vznikla z čisté nerozvážnosti, můžete vidět sami. Nakonec to odnesl i vůz, kterému se Kia původně snažila vyhnout.

Jan Mička
Diskuze (71)
22. 11. 2013 14:03
Re: .
Tady bohuzel nejde o to jak znas auta, ale o to jak znas a dodrzujes vyhlasku a to jsou dve dost odlisne discipliny. A podle toho co pises ti ta druha moc nejde, coz je o to smutnejsi, pokud jsi zamestanim "profesionalni" ridic...
Jeste co se tyce ty Kugy, tak nejlevnejsi auta stoji pres 300tis. ani nezmuji cenu uprav, ktere bys chtel udelat. Ty jsi 22 lety kluk co se zivi rizenim dodavky, rekl bych ze tohle auto pro tebe bude jeste dlouhou dobu pouze predmetem vlhkych snu. A ja si myslim, ze je to dobre...
Avatar - wakantanka
22. 11. 2013 12:08
Re: To nemůže být Kia Rio
pozri si niektoré podobné videá samozrejme z Ruska a Ukrainy, je ich na nete dosť a dosť, prípadne www.roadfail.altervista.org (tam ich je na mraky). A rýchlo ťa vyvedú z omylu o brzdnej dráhe. Presne takéto havárie sú tam na dennom poriadku a čuduj sa svete ani S-klass AMG to na 20 m nezastaví.
22. 11. 2013 08:28
Re: .
Nevíš nic, neumíš se chovat a chlubíš se, že jezdíš jako dobytek. Potřebuješ vzhledem k svýmu věku nařezat od rodičů!
22. 11. 2013 08:26
Re: děs běs
Doufám, že si co nejdřív rozbiješ tlamu a nikoho přitom nepoškodíš, to by tě mělo naučit se chovat slušně. Jsi ten typ, kterej si zaslouží při zastavení na benzínce dát pár facek.
22. 11. 2013 08:24
Re: děs běs
...je mi tě líto...jsi zakomplexovanej trouba, kterej na silnicích nemá co dělat.