Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nejrychlejší Škodovka na Nürburgringu má 400 koní

Michal Fokt
Diskuze (12)
Tahle octavia s widebody kitem je nacpaná funkčním tuningem dokáže na Severní smyčce Nürburgringu ujet i mnohem silnějším sportovním autům.

Když máte drahé sportovní auto, všichni očekávají, že s ním budete rychlí. Ale nic se nevyrovná pocitu, když řídíte na první pohled celkem nenápadný vůz, a necháte mnohem dražší a prestižnější soky za sebou. A to je přesně případ téhle Škody Octavia. Je sice pravda, že výrazně vytažené blatníky by mohly varovat, ale znáte to - lidé si dneska na auto pro efekt navěsí kdeco.

V tomhle případě to však má své opodstatnění, blatníky ukrývají široká kola, která jsou nutností už proto, že původní motor 1.8 Turbo byl vyladěn na výkon 400 koní a točivý moment 510 N.m.! To si tedy přední náprava rozhodně přijde na své. Nejde však jen o honbu za maximálními výkony, také se významně odlehčovalo.

Widebody bestie prý váží jen 1150 kg a to včetně ochranného rámu a buďte si jistí, že ostatní použité díly mají do sériových také dost daleko. Celou úpravu má na svědomí firma Nasy Performance a ve video octavii řídí na Nürburgringu přímo majitel firmy, jenž tvrdí, že jeho kreace je nejrychlejší škodovkou, která kdy jezdila po Nordschleife. Po shlédnutí videa rádi věříme...

Michal Fokt
Diskuze (12)
Avatar - JDM
28. 3. 2017 13:09
Re: Video
Já nedávno narazil na yt na video Octavia iii rs stage 2 asi 350 koní a v mostě nahanela audiR8 a nikomu nedošlo že typek s tou r8 nejede ani na 1/10 výkonu toho auta jenže jsme v Česku a rs stage2 a ani R8 nemá šanci a to já okruhu prosím.
Avatar - Ozzman
28. 3. 2017 12:26
Re: Video
Aha.... já si nepřečetl článek... ono to neni TDI? :/ Trapný..
28. 3. 2017 08:54
najdolezitejsie
Tak z tej aerodynamiky sa moze aj Adrian Newey ucit!!! o motore ani nehovorim.. v Mercedese F1 sa kvôli nemu prepusta... >:D
28. 3. 2017 08:29
Re: Video
co blbnes?
je to naprosta pila! v jednu chvili tam dojizdi passat 1,9 TDI a to, jak všichni vime, bylo dlouho nejrychlejsi auto v CR.... az do prichodu 2,0TDI, které trun prevzalo :-)

poslední dobou se pod vlivem ACZ zacina zdat, ze na první pricku se dostava 1,0 TSI
a když ne uplne na první, tak tesne na druhou :-)
Avatar - Wiii
28. 3. 2017 08:17
Re: Elektrický Kodiaq
Že se nestydíš, takhle vzít auto.cz námět na dnešní článek :-| To zas budou muset psát článek ve stylu "proč jsou kola kulatá a jaké by to bylo kdyby nebyla" >:D