Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Neuvěřitelná bugina od kutila z Michiganu

Jan Mička
Diskuze (9)
Jít a koupit si auto umí každý. Sestavit si však něco vlastního, co navíc může i na silnice, zvládne jen hrstka odvážných.

Druhý případ přesně vystihuje příběh člověka jménem Joey Ruiter, který v Michiganu provozuje dílnu. Nápad sestavit si vlastní buginu, která šokuje jak designem, tak jízdními vlastnostmi, je odpovědí a unifikaci a masovou výrobu dnešních vozidel. Některá totiž mohou jen stěží něčím zaujmout.

Černá bestie, kterou můžete vidět v přiloženém videu, má v rámové konstrukci umístěn motor o výkonu 470 koní. Podvozek dostal tlumiče s dlouhým zdvihem, pneumatiky mají průměr 40 palců a s karoserie se omezila jen na ty nejdůležitější díly. Výhodou vozu také je, že může zcela bez problémů jezdit po běžných silnicích. Až tedy majitele přestane bavit (pokud je to tedy vůbec možné) jízda v písku a dunách, dojede s vozem po vlastní ose opět domů.

Jan Mička
Diskuze (9)
11. 12. 2013 07:43
nic extra
myslím si, že veľa ľudí u nás je šikovných a postaviť buginu nie je problém (peniaze teraz neriešim), stačí si pozrieť rôzne prerábky terénnych vozidiel a prototypov na sútaže (všelijaké domáce traktory), hlavný problém je legislatíva, načo stavať buginu keď s ňou nemám kde jazdiť, boli tu firmy ktoré chceli vyrábať autá ale legislatíva ich pochovala (napr. bratislavský Attack, preto začali robiť okruhový špeciál Praga)
9. 12. 2013 08:14
Re: Ono je to trochu jinak.
Já bych, řekl že to má každý stát jinak. A pravděpodobně záleží pro koho je to určeno. Asi kusovka pro sebe má jiné požadavky než pro druhé kusovka nebo seriovka. Někde nemají technické kontrolu. Jinde zase kontrolují jen jestli je kompletní motor, světla svítí a má to čelní sklo.
Pamatují si jak v Jay Leno Garage(You Tube) v Kalifornii právě jeli z nějakým monstrem po silnici a říkali že asi dělají něco ilegálního. Všeobecně různé upravy jsou mnohem volnější než v EU.
9. 12. 2013 00:04
Re: Ono je to trochu jinak.
Letos jsem se tu snažil přihlásit jednu přestavbu - auto bylo v NL na značkách, mělo techničák, komplet papíry a vše OK, jediný zásadnější problém byl v tom, že tenhle motor se do této kastle (kombi) nikdy nedával. No nepodařilo se, argumentace tím, že je auto v EU již přihlášené, nezafungovala.

To samý mě čeká na jaře, chtěl bych tu přihlásit přestavěnou Stageu. :-)
Avatar - salamoon
8. 12. 2013 00:14
wauw
tak toto je neskutocne brutalne.ten "dizajn" je surovost sama,az sa mi to paci.... :yes:
batmobil vyzera vedla toho ako ruzovy beetle pre barbinu....
Avatar - KubikCv
7. 12. 2013 23:21
Re: Ono je to trochu jinak.
není to jen o nějakejch pouštních buggy...tohle je dokonalost [odkaz]

bohužel u nás nepřihlásitelný :no: