Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nissan Patrol úspěšně vytáhl z bryndy mladšího bráchu

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Dovádění v pořádném terénu je pro milovníky off-roadu drogou. Vždycky se ale vyplatí spíše vyrazit se dvěma automobily.

V terénu se totiž může stát cokoliv, zvláště když zkusíte projet rozbahněné cesty nebo dokonce brod. Jistě, starý hranatý Nissan Patrol GR Y60 a jeho mladší bráška jsou vhodnými auty. Nejedná se přece o žádná SUV, která vyvede z míry trochu bahýnka na louce nebo polní cestě.

Ale nic se nemá přehánět, může se stát, že se jedno auto v brodu zastaví a nebude se mu chtít zpátky. Mladší vůz měl sice vyvedené sání z motoru nahoru, takže nedošlo k destrukci pohonné jednotky, ale starší kolega mu musel ze šlamastyky pomoci. Jak se do ní řidič dostal, nevíme, video zachycuje pouze poslední dvě a půl minuty. Motor každopádně bez problémů nastartoval a běžel. Šoférovi vyprošťovacího vozu se zpočátku vůbec nedařilo svého kolegu vytáhnout, ten se nehnul ani po několika pokusech. Nakonec se ale dalším trhnutím dostal do menší hloubky a pak už nebyl problém. Byť zpočátku to vypadalo, že starší Patrol skončí v bahně a pěkně špinavé vodě též, nakonec se zadařilo.

Dovádění tehdy dopadlo dobře, jen interiér utopeného vozu, ze kterého se vylilo po otevření dveří docela dost hnědé břečky, bychom uklízet nechtěli. O něco později už ale bylo podstatně hůře, jak je vidět, nebo spíše slyšet na dalším videu. Pánové to nevzdali a řádili dál. Automobily se bok po boku vydaly cestou necestou hlubokým bahnem. Starší Nissan byl rychlejší – a najednou se ozvaly krátce za sebou dvě ohlušující rány. Kameramana evidentně pobavily, ale nevěstily nic dobrého, jeden z tlumičů (zřejmě na starším patrolu) se odporoučel do věčných lovišť.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
24. 8. 2013 12:31
Zvuk
Kazdopadne zvuk to ma nadhernej !
19. 6. 2013 14:15
dym
Divim sa, ze to ten plesoun neuvaril
19. 6. 2013 12:55
Re: Marně hledám...
Omlouvám se, mně to v opravdu z dálky přišlo jako osmdesátkový Land Cruiser, ale je to mladší Patrol Y61...
19. 6. 2013 09:09
Chyba
Pusťte si to video já tam Land Cruisera neviděl jsou to oba Nissan Patrol až tam nahoře stojí Toyota Fj Cruiser.
19. 6. 2013 09:08
Marně hledám...
...ve videu nějakou Toyotu, vidím jen dva Nissany...