Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nový Aston Martin Vanquish přistižen v ulicích Padovy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Nové záběry nového kupé značky Aston Martin se podařilo natočit v italské Padově.

Na krátkém videu, které pořídil čtenář italského webu autoblog, projíždí nový Aston Martin Vanquish úzkou uličkou a jeho karoserie nenese žádné maskování. Dle autora snímku sem britská automobilka svou novinku přivezla kvůli focení oficiálních fotografií pro své tiskové materiály.

Nový Aston Martin Vanquish má v nabídce své značky nahradit model DBS a jeho jméno mohli mezi prvními spatřit redaktoři britského magazínu CAR. Veřejnosti se tento model prozatím ve své sériové podobě oficiálně nepředstavil, ale na letošní Concorso d'Eleganza Villa d'Este u italského jezera Como ukázal Aston Martin koncept AM310.

Automobil je postaven na stejné platformě VH jako většina současných Astonů, vůz však údajně využívá mnohem více karbonových dílů než současné DBS.

Pod kapotou pracuje známý vidlicový dvanáctiválec o objemu 5935 cm3. Gaydonský výrobce ještě nezveřejnil jeho parametry, britská média však hovoří o výkonu 410 kW (558 k). Aktuální DBS disponuje výkonem 380 kW.

Předchozí Vanquish britská automobilka vyráběla v letech 2001 až 2007, poté se jeho nástupcem stal právě DBS. Vanquish byl spolu s DB7 průkopníkem dnešního designu aut této značky.

První Vanquish byl poháněn 5,9litrovým vidlicovým dvanáctiválcem o výkonu 335 kW. V roce 2004 přišla na trh vylepšená verze Vanquish S, jejíž výkon činil 383 kW. Vedle silnějšího motoru měla tato verze také upravený vzhled.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
13. 6. 2012 20:20
vanquish
oproti rapidu se stim odhalovanim moc nemazou :-)

jinak za me "lapka w gore", jako celek vypada skvele