Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Podélné parkování – muž, stroj, nebo Eva?

Martin Machala
Diskuze (27)
Systémy samočinného parkování jsou čím dál tím rozšířenější. Jak ale fungují v praxi? Opravdu pomáhají?

Video se připravuje ...

Jsou to už dva roky, co jsem ještě ve Světě motorů „spáchal“ test automatických parkovacích systémů. Tehdy dopadl dost s rozpaky. I v porovnání s blonďatou řidičkou byly automaty citelně pomalejší, jeden manévr navíc skončil ťukancem…

Rozhodl jsem se tedy pro podobný test, tentokrát ve výrazně komornějším obsazení, figurantem se stal nový Volkswagen Tiguan (na srovnávací test s Audi Q5 se můžete těšit už tento pátek). Ten zvládne kromě podélného parkování také příčné, přičemž místo musí být minimálně o 80 cm širší než samotné auto. My jsme se však utkali v podélném směru, protože tady si je naše řidička Eva méně jistá…

Že se ale zbytečně podceňovala, uvidíte sami ve videu. A pro info – aby si parkovací automat do mezery troufl, musí být vpředu a vzadu čtyřiceticentimetrový odstup.

Martin Machala
Diskuze (27)
Avatar - Londonbridge
23. 6. 2016 18:29
Je to na nic...
Mam v aute parktronic system a skusal som to raz a naposledy. je to zdlhave a lezie to pekne na nervy. Su to zbytocne extry v aute na ktorych vyrobcovia zarabaju a mozu tam pribalit cim dalej tym viac asist. pomocnikov . V praxy ale vele asist. elektr. pomocnikov moc nepomaha. Ano uznavam ze niektore hi tech veci sa v aute zidu ale zrovna parktronic system tam patrit nebude. :no:
23. 6. 2016 12:46
Re: Zajímavý nápad, diletantské provedení
Čas můžeš ušetřit. Pokud například parkuješ do řady výjimečně, nebudeš mít v oku vhodný úhel a vzdálenost a můžeš mít problém odhadnout velikost místa. V rušné ulici je pak celkem nepříjemné se s tím patlat.

Line assist bych pak nenazval větší kravinou, protože mikrospánek nebo chvíle nepozornosti může potkat i šikovného řidiče.
23. 6. 2016 12:12
Re: Čas?
Tak tam bych nezaparkoval ani já. Co nezaparkoval; nevím, jestli bych měl koule tamtudy vůbec projet (se svým autem).

Mám takový pocit, že jsem viděl jeden test, kde to zkoušeli do limitního místa, tedy na hranici udávaných možností daného systému. Řekl bych, že to byla délka auta + cca. 30 cm, ale ruku do ohně bych za to nedal.
23. 6. 2016 11:46
Nesmyslné měření
Proč měříte čas od rozjetí auta kilometr před parkovacím místem?

Pro mě je důležitý čas, za který při zahájení parkování (tzn. když začnu couvat) zmizím z vozovky a přestávám blokovat provoz. A tady je to podle mě remíza - všem to trvalo cca 10 vteřin.

Evička místo v zápalu boje přejela, jinak by dopadla lépe. Martin vyjel agresivně, protože věděl, že během samotného parkovacího manévru už moc vteřin nenažene, tam je to totiž víceméně remíza. Dost pochybuju, že takto v reálu hledá parkovací místo tzn. jede v úzké ulici na plné kule a na hraně parkovacího místa to zadupne. To by museli mít auta jedoucí za ním radost. Nemluvě o chodcích občas neuváženě přebíhajících ulice.

Za mě parkovací asistent nejlépe simuloval reálné parkování a jeho čas vnímám jako velice dobrý a konkurenceschopný ve srovnání se středně zdatným řidičem. Ideální pomocník zejména pro méně zdatné řidiče, kteří jsou schopní i na takto velkém místě parkovat minuty.

Avatar - skejpa
23. 6. 2016 11:22
Re: test
No, je fakt, že to couvání je občas zoufalé. Ale to jsme spíš u základu toho problému, že by takoví lidé vůbec neměli mít řidičák...