Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Pokus o nejdelší skok s autem skončil neúspěšně

Jan Mička
Diskuze (3)
Cesta k zápisu do Guinessovy knihy rekordů může být vrtkavá. Své o tom ví francouzský rallye závodník Guerlain Chicherit, který dopadl zle při pokusu o světový rekord ve skoku v autě.

Guerlain Chicherit je muž několika oborů. Mimo to, že výborně lyžuje, jezdí také rallye, při kterých se mu zřejmě v hlavě spřádaly plány se zdoláváním světových rekordů. O jeden takový se pokusil v neděli 16. března a podle krátkého záznamu však nebyl úspěšný.

Cílem bylo překonat rekord ve skoku s automobilem, který si v roce 2011 připsal závodní jezdec Tanner Foust. Chicherit musel zdolat vzdálenost 332 stop (necelých 101,2 metrů), laťka pro největší spokojenost jezdce však ležela ještě o 28 stop dál (přibližně o 8,5 metru). Zprvu přitom všechno vypadalo skvěle. Upravené závodní Mini Countryman se na dlouhé dráze rozjelo na maximální možnou rychlost a plynule vyletělo do vzduchu. Těsně před dopadem se však příď vozu naklonila skoro kolmo k dopadové ploše a výsledkem bylo několik nebezpečných kotrmelců.

Ačkoliv vypadá dopad vozu skutečně hrozivě, jezdec se dokázal ze zdemolovaného vraku vyškrábat sám a skončil jen s lehčím zraněním. Zároveň se nechal slyšet, že si z nepovedeného pokusu zase tak moc nedělá. S jinou verzí závodního Mini totiž skočil salto vzad.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - curwasportiva
20. 3. 2014 07:43
Latka pro nejvetsi spokojenost jezdce?
Ja nevim, mozna je to tou slivkou co mam v sobe, ale nejak mi ta veta nedava smysl... >:D
Avatar - Honza Mička
19. 3. 2014 20:02
Re: nepresne info
Máte pravdu, díky za info! :-)
19. 3. 2014 18:51
nepresne info
on totižto salto dozadu už pred nejakým časom /asi pred rokom/ skočil ;-) na youtube nieje problém nájsť video