Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Prozkoumejte s námi interiér Porsche Panamera!

David Bureš
Diskuze (15)
Porsche Panamera jako konkurent BMW 7 a Mercedesu S musí nabídnout více než perfektní jízdní vlastnosti. Jak je na tom s komfortem?

Video se připravuje ...

Značku Porsche si pořád spojujeme hlavně se sportovními auty, jenže několik let už působí i mezi luxusními vozy, a to svým modelem Panamera. Ta nedávno dorazila na trh v druhé generaci, a tak jsme se rozhodli zjistit, zda nabízí i něco víc než jen perfektní jízdní vlastnosti. Pro detailní pohled do kabiny nové Panamery pak nabízíme i speciální 360° video.

Panamera je sice výrobce označována jako sporťák mezi limuzínami, jenže zároveň působí v kategorii, v níž musí hodně nabídnout nejen řidičům, ale také cestujícím. Někteří majitelé těchto aut totiž využívají služeb řidičů a nechají se raději vozit, než aby řídili sami. I na ně Panamera cílí, protože má vzadu umístěnou konzoli, pomocí níž lze ovládat množství prvků v autě.

K dispozici je za příplatek i zábavní systém s desetipalcovými obrazovkami zakomponovanými v hlavových opěrkách předních sedadel, které zároveň slouží jako tablet. Lze je totiž vyjmout z auta. Porsche Rear Seat Entertainment dělá z Panamera místo pro zábavu i pro práci. Díky nabízené TV funkci lze vzadu sledovat televizi, díky kameře je možné uskutečnit i video hovory, jak je právě libo.

Základní hudební systém s deseti reproduktory o výkonu 150 wattů lze pak nahradit příplatkovou aparaturou Bose. Ta už nabízí 14 reproduktorů včetně pasivního subwooferu a sílu 710 wattů. Hudební fajnšmekři pak mají možnost zakoupit ještě dílo firmy Burmester s prostorovým zvukem, které má dvacet reproduktorů, aktivní subwoofer a výkon 1.455 wattů.

Výbava je opravdu skvělá, jenže jakmile si jednou sednete za volant Panamery, zjistíte, že řidiče vůbec nepotřebujete. O tom vám ale více řekneme až v chystaném redakčním testu.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (15)
Avatar - speeder75
19. 1. 2017 17:30
Video
Nebylo by lepší se na tomto webu zaměřit čistě na psanou formu + fotografie? Ty videa opravdu nemají cenu.
"Prozkoumejte s námi interiér!"? Fajn.. místa nic moc, má to dotykovou obrazovku kde můžete sledovat navigaci a dokonce i rádio (příliš mi nedává smysl sledovat rádio na obrazovce, ale dobře.. vychytávka) a hlavně nastavení výdechů přes zmíněnou obrazovku (velká paráda). Vzadu hotovo, pojďme dopředu.. nízký posaz, pět budíku a nějaký perfektní volant. Toliko k interiéru.. ne, opravdu.. zapomněl jsem na něco? Do toho pár "akčních" záběrů na auto z volné zasněžené plochy (jakože velké smyky), nějaká ta zmínka o motoru a celý mluvený komentář utopený v hlasitosti hudebního doprovodu.
Vystupování a vyjadřování redaktora před kamerou nechci kritizovat, určitě to není jednoduché.
Každopádně.. má to smysl?

18. 1. 2017 15:37
Re: Konkurent BMW7
Sice to není velký sedan, ale cenovku má v jejich teritoriu. Což bude asi hlavní důvod, proč se s nimi porovnává. A proti nim byla i původně koncipovaná. Jejich kupci ty peníze mají. Na prostor vzadu se dost dbalo, proto byla tak nafouklá. Předpokládám, že cílem bylo udělat něco sportovnějšího, ale zároveň minimalizovat negativa.

Pokud jde o místo v S-Klasse (s krátkým rozvorem), záleží na člověku. Někdo si ani tam nesedne pohodlně za sebe. Proto se dělají i s prodlouženým rozvorem. Státnická limuzína je pak až Pullman. ;-)
18. 1. 2017 14:33
Ved ale...
z toho interieru som vo videu videl vlastne iba zadne sedadla 8-s Ani neviem ako vyzera palubovka, vsetky tie cudliky, grafika budikov, nejake vychytavky... Ako ok, neviem ci je rychlejsie nastavit vyduch klimy vzadu cez dotykovy panel, alebo proste klasicky rukou (akurat dalsie "kur**itko v podobe zaseknuteho niektoreho elektromotorceka....). 4,5-rocnu dcerku vzadu neodveziem - prve co by sa stalo ze by nechtiac kopla do toho stredoveho dotykaca ked lezie do autosedacky. Ale ako manageris....ok :-) Malo ste toho ukazali z interieru chlapci
Avatar - Ham.
18. 1. 2017 11:11
Re: Konkurent BMW7
Jj, doklad jak malý zásah proti minulé generaci dokáže udělat z tlusté Berty krasavici.
18. 1. 2017 11:02
Re: Konkurent BMW7
Ano prosím:)
No každopádně ta nová Panamera je fakt pěkná..