Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Rolls-Royce Phantom – výroba luxusní limuzíny

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Značka Rolls-Royce přešla pod koncern BMW Group v roce 1998 a německá firma se rozhodla dále rozvíjet jedinečnou pověst nejluxusnější automobilky na světě postavením nové továrny. Odtud od roku 2003 vyjíždí nový Rolls-Royce Phantom.

Prvotřídní technologie, kvalita a ručně zpracovávané detaily propůjčují Phantomu jedinečnost mezi všemi vyráběnými automobily na světě. Hliníková karoserie ukrývá velkorysý prostor pro prominentní cestující na zadních sedadlech, kteří však, podle firemní zásady, nikdy nemají vyzkoušet sedadlo řidiče, není to totiž „společensky vhodné“.

Motor o objemu 6,75 l má velké výkonové rezervy. Z 0 na 100 km/h zrychluje Phantom za 5,9 s a maximální rychlost je elektronicky omezena na 240 km/h. Již při 1000 ot./min poskytuje velkoobjemový dvanáctiválec 75 % maxima točivého momentu, které činí 720 Nm při 3500 ot./min. Maximální výkon motoru je 338 kW (460 k).

Pro zákazníky je, ale mnohem důležitější než výkon motoru nepřekonatelná image značky a kultura cestování na nejvyšší úrovni. Obojího nabízí Phantom více než dost. Vzduchové odpružení, elektronicky řízené tlumení, moderní nápravy a velký rozvor, spolu s vysokoprofilovými pneumatikami nabízejí komfortní jízdu, blízkou ideálu automobilového cestovního pohodlí.

Více si o Phantomu můžete přečíst v článku - Nový Rolls-Royce Phantom - anglosaský šlechtic.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - da_b0mb
4. 9. 2007 10:09
Vyroba Ferrari 456
to mi prijde mnohem zajimavejsi nez RR video