Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ruské zlaté ručičky opraví vše. I zdemolované BMW 7

David Bureš
Diskuze (24)
Totálně zničená záď luxusního sedanu ruské mechaniky nijak nerozhodí. Prostě se dají do práce a opraví ho.

Automobily zničené při vážné nehodě se mnohdy nevyplácí opravit. Práce by byly rozsáhlé, a proto nákladné, navíc s nejasnou úrovní kvality výsledku. V Rusku něco takového ale neřeší a klidně opraví i početné BMW 7, které by někde v západní Evropě nepochybně zamířilo na šrotiště. přitom nepotřebují hypermoderní servis, ale jednoduchou, až spartánskou dílnu. Ostatně se na jednu takovou „prácičku“ podívejte v přiloženém videu.

Černě lakovaný sedan dorazil do dílny ruského mechanika představujícího se jako Artur s velice poničenou zádí, která byla zřejmě výsledkem nehody ve vysoké rychlosti. Artur nejprve zvažoval nahradit pouze pravou zadní čtvrtinu vozu, která byla nejvíce poničená. Škoda ale byla tak rozsáhlá, že musel nahradit celou záď.

A když myslíme nahradit celou záď, nemáme na mysli náhradu zadního nárazníku, ale skutečně celou záď. Po odstranění kabelů a dalších komponent ze zádě (včetně části interiéru) tak do rukou přišly kotoučové pily, aby mohla být celá záď v místě zesilovacích členů uříznuta a nahrazena stejným dílem z jiného auta. Snadná práce to nebyla, vedle řezání bylo nutné dárcovskou záď upravit tak, aby mohla být svařena se zbytkem karoserie.

Řezání a svařování se ale nakonec povedlo, stejně jako opětovné namontování víka zavazadelníku. Auto tak mohlo zamířit do lakovny, aby po dokončení prací vypadalo jako nové. Sám Artur tvrdí, že provedené práce jsou vidět jen po rozebrání podlahy kabiny. S ohledem na toto prohlášení by nás zajímalo, za kolik se toto pečlivě udržované, lehce zajeté bmw po jednom majiteli prodalo...

David Bureš
Diskuze (24)
1. 9. 2016 17:39
Re: Opravar
Tipoval bych, že při další ráně na zadek to auto bude nabourané, ale je to jenom moje domněnka. :-)
Pokud nesvařuje vysokopevnostní plechy, ale obyčejné bláto (hlubokotažné plechy), tak se s pevností auta nic moc nestane, snížená pevnost je zachráněna vyšším počtem svarů.
28. 8. 2016 22:33
Re: Nie rus
Litevec co mluví Rusky? To se mi moc nezdá.
28. 8. 2016 16:10
Re: normální oprava
Ano, tak nějak to je, akorát mám pocit, že pojišťovny akceptují ceny autorizovaných servisů jen do určitého stáří vozu.
28. 8. 2016 15:43
Re: normální oprava
za totalku se dnes oznacuje spousta aut, kde se proste jen nevyplati oprava diky cenam v autorizovanych servisech, ciste prakticky u treba 10 let stare Audiny, BMW, Mercedesu a dalsich drazsich znacek kde je drahej servis ti za totalku oznaci i auto co se treba jen otre o svodidla, kde proste vymena vsech dotcenych dilu a lakovani tabulkove vyjde draz nez jaka je tabulkova zustatkova cena auta, je ale nesmysl takove auto proste nevratit zpet do provozu jen proto ze ho pojistovna radsi vyplati jako totalku

pro zajimavost, jako totalka bylo oznacene pojistovnou i jedno nase starsi auto v rodine kde kroupy rozbili 3 skla, poskodili plasty pred celnim sklem a samozrejme potupkaly obe kapoty a strechu, auto melo pojisteni proti zivelnim pohromam a pri cene asi 35 tisic dle tabulky se oprava v Subaru proste nevyplatila, joooo takove auto si rozhodne zaslouzi neopravovata je lepsi ho nechat rovnou sesrotovat >:D
Avatar - twistedTSD
28. 8. 2016 15:29
Re: Opravar
Upřímně by mě zajímalo, jak by při nehodě dopadlo. Už jsem i slyšel, že takové auto je vlastně ještě pevnější, ale...já do toho fakt nevidím. :-)