Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ruský motorkář se zimy nebojí

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Ve střední Evropě začíná motorkářská sezóna. Najde se sice pár bláznů, kteří vyrazí i v zimě, ale to jsou spíš výjimky. Ale co v Rusku?

Pro Rusy není -30 stupňů žádná teplota. No, každý, kdo někdy jel na motorce, ví, že to fouká pěkně i začátkem léta. A třeba se stačí jen vézt na tandemu, nebo v postranním vozíku, tedy v sajdkáře. Jenže, když musíte, tak musíte, třeba ve zmíněném mrazu. Klidně bez spolujezdce, aspoň se do vozíku vejde nějaká ta potřebná výbava (karton vodky pro kamarády) a řádně se zatíží.

Ruský motorkář nemusí mít strach. Jeho ural nastartuje bez problémů i v pořádné zimě, která by nás zahnala k vyhřátým kamnům. Co na tom, že se motorka jinak věčně sype, vždyť k její opravě stačí základní nářadí, zvlášť tehdy, když jde o starší kousek. Tři kola jsou samozřejmě výhodou, alespoň se člověk hned nevymázne. A to sajdkárové je navíc v drtivé většině ještě poháněné.

Po zasněžené silnici muž na uralu v psím počasí a šeru upaloval velmi pěkně. Řidič samary, kterou motorkář předjel, měl určitě mnohem větší strach. A to jej obklopovalo pěkných pár metráků oceli a bylo mu určitě mnohem tepleji.

Irbitský motocyklový závod stále funguje a jeho výrobky koupíte také u nás. Ukrajinská továrna v Kyjevě, která vyráběla podobné stroje Dněpr, už však skončila. Šílenci na ruských mašinách s válečnými kořeny v Německu pořádají každoročně několik setkání. Skalní fanoušky najdete také u nás. Asi nejextrémnější je zimní rakouský sraz u zříceniny hradu Prandegg, kam to je z jižních Čech coby kamenem dohodil a uralem dojel. Motorky v zimě nevytahují zdaleka jen Rusové, kdepak!

Aleš Dragoun
Diskuze (8)
Avatar - Pekelná Micinka
13. 4. 2013 21:50
Re: má srdce
Ale to mě taky, občas. :-)
13. 4. 2013 06:19
Re: má srdce
Co bys chtěl od současného studenta? Jemu stačí umět diskutovat a klikat myší.
12. 4. 2013 20:10
Re: 3x2
A ked ma vyhrievane gripy, gate, bundu, topanky a kuklu, tak uz staci ked mu nenamrzne plexi, aj ked myslim, ze aj to sa da zohnat vyhrievane. To pred40 timi rokmi nic z toho nebolo a borci aj tak jazdili :yes:
Avatar - 3_diamanty
12. 4. 2013 19:40
tomuto je zase kosa
tu je presny opak... [odkaz] jazdu v baranici si neviem predstavit... ved to nemoze nic pocut, videnie do stran nulove.... odstrasujuci priklad ako nesoferovat.... alebo ako sposobit tragediu na ceste.... neskutocny magor 8-s
Avatar - Wačice
12. 4. 2013 12:52
3x2
Ural nebo Dněpr má náhon na obě zadní, tak proč by se zimy bál? Všude vyjede a stabilitu ná díky sajdě. A jestli je pořádně nabalenej, tak může jezdit celoročně :yes: