Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: S Mercedesem G 500 4x42 ve fast foodu: Pro řidiče hračka, pro personál nic moc

Jan Mička
Diskuze (52)
Mercedes-Benz G 500 4x42 se u nás sice moc dlouho nezdržel, video z centra Prahy ale nebylo to jediné, co jsme stihli natočit.

Video se připravuje ...

Na tenhle Mercedes jenom tak nezapomeneme. Zdržel se u nás v redakci sice jenom krátce, zážitků z běžného života s tak obrovským autem ale máme více než dost. Nejprve jsme vám prostřednictvím krátkého videa ukázali, jak se s drsným offroadem žije v přeplněných pražských ulicích a dnes budeme pokračovat nákupem občerstvení ve fast foodu. Jak těžké to může být?

Zákaz vjezdu automobilů s výškou přesahující 2,85 metru se Mercedesu G 500 4x42 ani zdaleka netýká (na výšku měří „pouze“ 2,23 metru), o šířce téměř 2,2 metru se však nemluví, natož o nutnosti projetí pravoúhlé zatáčky z každé strany omezené vysokým patníkem. Nevešli jsme se, ale v kabině tomu nic moc nenapovídalo. Patníky pod pravým předním a levým zadním kolem zmizely téměř neznatelně, a když se příjezdová cesta znova narovnala, nic nám nebránilo v pokračování.

Jenže personál rychlého občerstvení asi tak moc spokojený nebyl. Výdejní okénka jsou totiž evidentně dimenzována pro auta přibližně o tři čtvrtě metru nižší a zaměstnanci proto byli docela vyjevení, když jim bokem vedené koncovky výfuku masivního Mercedesu najednou rachotily téměř před obličeji. Překvapen jsem byl i já – jediný držák na kelímky připomínající basketbalový koš je totiž umístěný na boku středového tunelu u spolujezdce, z pozice řidiče je tedy vlastně neviditelný. Couvání na parkovací místo pouze s použitím jedné ruky ale bylo nakonec o dost snazší, než hledání dostatečně širokého „fleku“ v Pařížské ulici v centru Prahy.

Jan Mička
Diskuze (52)
21. 2. 2016 16:28
Co jste čekali s tímto autem ve městě?
Sorry, ale článek připomíná reportáž TV Noha o tom, že voda překvapivě v minus 15 stupních mrzne..
Avatar - lordlord
21. 2. 2016 09:51
.
to auto nemá držák na kelímek?
21. 2. 2016 09:31
Re: :D
Pan redaktor by si mel predevsim zopakovat pravidla silnicniho provozu a davat prednost na prechodech a nechovat se jako arogantni hovado
21. 2. 2016 07:14
Re: Proč? No protože...
Vidis to me nenapadlo, on o vlastne zaplatil mekac! Posledni dobou pozorovali pokles trzeb, tak dali soudruzi hlavy dohromady a tvrde se zamysleli, kde se stala chyba. A prisli na to, ze k nim jezdi malo majitelu s GL 4x4^2.. Tedy zjistili, kdo je na CR webova auto jednicka, prispeli jim par desitkami mega do rozpoctu, najali profi herce, stab, Zemeckise jakozto rezisera a po par mesicich vzniklo dilo, ktere vyznamne zvysi trby McDonald's, pozdeji byva kreativne vyuzite ke zvyseni podilu masokostni moucky ve vanilkovym shaku. A zapise se do analu nejen reklamni tvorby, alebrz i nasich vlastnich.
21. 2. 2016 01:14
Proč? No protože...
Asi jim "pitomci" málo klikáte na reklamy a na články na kapitoly, tak natáčej tyhle kktiny s reklamou na McDonald a vydělávaj ty prachy reklamou jinak no :-!