Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Seat Ateca můžete řídit i se zatemněnými okny!

Jan Mička
Diskuze (10)
Seat Ateca je vybaven kamerovým systémem, který vám věrně zobrazí kompletní okolí vozu. Jak dokazuje přiložené video, lze pak jezdit i se zatemněnými okny.

V přiloženém videu uvidíte zkoušku, kterou jsem s hrstkou českých novinářů prošel v rámci prezentace Seatu Ateca v Barceloně. Odehrávala se v uměle připraveném parku v přístavu, kde jsme vedle „opičí dráhy“ plné překážek mohli projet také krátkou, kužely vytyčenou trať, přičemž k orientaci nám sloužil pouze kamerový systém Top View za 19.700 Kč. Automobilka dala příležitost také veřejnosti, a vy nyní můžete sami posoudit, že to nebyla žádná věda.

Systém Top View pracuje se čtveřicí kamer, jejichž obraz je složen do jednoho a vy pak na displeji infotainmentu vidíte auto z ptačí perspektivy. Mezi jednotlivými kamerami lze libovolně přepínat, také můžete vidět například pouze to, co se děje před vozidlem, nebo jaká vzdálenost při parkování zbývá do kontaktu předních kol s patníkem. Zajímavostí je také zadní pohled se speciální vodicí čárou, která vás navede přímo k oji přívěsu.

Stejný systém nabízí také nový Volkswagen Tiguan, v principu ale nejde o nic nového. Podobný systém měl například už první Nissan Qashqai, byť i vzhledem k menšímu displeji infotainmentu nebyl obrazový výstup tak propracovaný.

Jan Mička
Diskuze (10)
29. 8. 2016 10:33
Re: hmm
Ano je to pravda, Nissan toto předváděl už při představení nového Note v roce 2013 a to je auto z mnohem nižší třídy. Jinak na Qashqai to dávají už od 2012.
Avatar - Ja Prvni 123
30. 7. 2016 22:00
Re: seat krabica
No moment... jako Kodiaq je to ale vrchol dokonalosti!
A vyvíjeli to asi 5 let... no, má to v detailu jiný přední světla.
A jinej znak na masce.
Takže je to jiný auto.
30. 7. 2016 09:22
Krásná prezentace
Horst Fuchs by zbledl závistí... :-!
Avatar - aproximus
29. 7. 2016 23:03
seat krabica
nuda a šeď...
Avatar - saldy
29. 7. 2016 22:56
Re: ach jaj
Ten dyzajn je k smrti nudnej a okoukanej, kdo to proboha vymejšlí? Dejte mu masku Tucsonu a bude se prodávat jak rohlíky.