Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Sebastian Vettel prohání elektrické Renaulty

David Bureš
Diskuze (3)
Součástí práce ve Formuli 1 je i účast na mnoha propagačních akcích. Během nich si piloti vyzkouší i vozy zcela odlišné od monopostů.

Trojnásobný mistr světa ve Formuli 1 Sebastian Vettel si poblíž Paříže vyzkoušel dva elektromobily z dílny Renaultu – malý hatchback Zoe, minivůz Twizy a na jeho základech postavený koncept Twizy Renault Sport F1. Poslední z nich mu byl patrně nejblíže, protože je inspirován právě formulemi.

Pro Vettela to podle jeho vlastních slov byla první jízda v elektromobilu. Na adresu Zoe prohlásil, že je to zvláštní, když auto nevydává zvuk.

Na německého pilota čekala i jízda v konceptu Twizy Renault Sport F1, který spojuje městské elektrické vozítko s prvky Formule 1. Jejich dominantou je systém KERS, který krátkodobě zvyšuje výkon auta díky rekuperaci brzdné energie.

Vettel tvrdí, že byla zábava si toto autíčko vyzkoušet, o systému KERS prohlašuje, že je velice výkonný. Díky KERSu vůz zvládne zrychlit z 0-100 km/h za šest sekund, Twizy Renault Sport F1 je tak v této disciplíně stejně dobré jako Mégane R.S. 265.

Sebastian Vettel závodí v barvách stáje Red Bull Racing, která používá motory Renault, i proto německý pilot pomáhá propagovat tuto značku. Vedle toho Vettel pracuje pro vývojové oddělení Infiniti, člena aliance Renault-Nissan.

David Bureš
Diskuze (3)
30. 5. 2013 15:16
dobre zarizeny
v Renaultu si to dobre zaridili, v dobach jejich vlastniho teamu F1 jim delalo poblicitu vpodstate jen duo jezdcu, ted jim tu publicitu dela hned nekolik jezdcu z nekolika staji >:D
30. 5. 2013 14:38
Re: Lesson No.1
se třeba jen zakoktal :-! nononoise... Kokoška!!!! >:D
Avatar - Pekelná Micinka
30. 5. 2013 13:59
Lesson No.1
It's funny without non noise?!? Proč to raději nenatočil Mark, vždyť ten Němec ani anglicky neumí! A o to hůř, že to režie pustila.