Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Takto vypadá vyprošťování raněného z vraku auta

David Bureš
Diskuze (22)
Během vážných dopravních nehod se často stává, že posádka zůstane uvnitř auta uvězněna. Záchranáři pak musí tyto osoby vyprostit, aniž by je více zranili.

Vyprošťování zraněné řidičky z nabouraného Hyundai Elantra trvalo několik desítek minut. Svědci nehody tvrdí, že žena byla uvnitř vozu po havárii uvězněna skoro 45 minut, než ji záchranáři vyprostili.

Aby řidičku vážně nezranili, museli hasiči staršímu jihokorejskému sedanu uříznout střechu. Ženě totiž hrozilo poškození centrální nervovou soustavu, pokud by ji neopatrně vyprostili. Zraněnou poté mohli vytáhnout horem a ne úzkými dveřmi.

Nehoda se mimochodem stala tento měsíc v americkém Miami. Řidička údajně nezastavila na stopce a vysokou rychlostí narazila do dalšího automobilu, od kterého se odrazila do betonové zdi.

David Bureš
Diskuze (22)
Avatar - peV
26. 3. 2013 07:29
Re: To si dělají srandu?
Psal si o diazepinech,ty by Gcs ovlivnili,zvlášť kdyby šla soucasné do šoku. Jestli nepracujes na specializovaným zařízení,tak neříkej,ze vidíš za rok 10 a.aneurysmat u lidi kolem 30(?). Já si jen moc nedovedu představit,jak tam stojí věšák s infuzi a kluci davaj bacha,aby ji nevyrvali :-) Zilu jasne,to je zaklad. No to je fuk,jde o auta..souhlasím,ze to cely vypadá nějak divne.
Avatar - Ronault.
25. 3. 2013 23:52
Re: To si dělají srandu?
Divil by ses, že na to, jak to má být raritní, kolik jsme tady těhle aneurysmat měli poslední dobou....

Samozřejmě, jestli někde krvácí, nevidíme přesně, nevypadá to tak, přesto žilní vstup by měl být před takto dlouhým vyprošťováním zajištěn, už jen pro případ případných komplikací. A podání tekutin i.v. je takový první krok, obzvlášť u mladších bez větších rizik ""přelití""

GCS a tlumení bolesti... krom reakce na bolest se toho moc nemění... ;-)

A jak na to video koukám pozorněji, tak mi to příjde jako čím dál větší show pro diváky, hasiči žvýkají, střídavě si sundávají a nandávají rukavice, jednou jsou u auta dva, jedno čtyři, jednou má jeden helmu, pak ji sundá... obleče si rukavice, tvrďáckou helmu, tmavé brýle, pak odejde pro masku, začně řezat sloupek a do toho ho poplácává po zádech policajt bez jakýchkoliv ochranných pomůcek, viz úsek kolem 6. minuty... taková mača kolem auta... navíc je to celé stříhané, takže zákrok mohl trvat i déle... no nevím, nevím...
Avatar - peV
25. 3. 2013 21:57
Re: To si dělají srandu?
aneurysma aorty v jejím věku moc pravděpodobný není a s kristaloidama bych taky počkal, kdyby ji začali tlumit tak právě nepoznaj případný změny v Glasgow score :-) jinak jo, taky mi to přišlo dlouhý a ta elektrická pilka mě dost překvapila
25. 3. 2013 20:37
Re: To si dělají srandu?
Je rozdíl mezi člověkem, který plní svou občanskou povinnost, o čemž mluvíš ty, a o profících, o kterých spíš mluví Ronault (tedy, že není dobré si s tím hrát několik hodin).
25. 3. 2013 20:29
Re: To si dělají srandu?
No tak to je tiez zasah jak noha.