Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Vývoj monopostů Formule 1 v jednom závodě

David Bureš
Diskuze (4)
Do nové sezóny Formule 1 je ještě daleko, ta minulá je již pár týdnů za námi. V tomto mezidobí si připomeňme historii této královny motorsportu.

Monoposty Formule 1 za desítky let prodělaly bouřlivý vývoj. Měnil se volant, tvary karoserie i celková koncepce – motor býval před jezdcem, časem se ale přesunul za jeho záda. Tento vývoj je možné si prohlédnout na přiloženém videu.

Vývoj Formule 1 je ve videu naznačen pomocí závodu dětských hraček. Monoposty se v průběhu závodu mění, a to od těch nejstarších po ty nejmodernější.

Chybět ve videu samozřejmě nemůžou slavné monoposty z dějin Formule 1 – pro příklad uveďme Mercedes-Benz W196 Juana Manuela Fangia, Lotus 72 nebo Ferrari 312T Nikiho Laudy. Další jistě poznáte sami.

Akčnost snímku podtrhují i skoky monopostů nebo kolize. Také tyto prvky připomenou historii tohoto šampionátu.

První ročník Formule 1 se konal v roce 1950, šampionát navázal na evropskou sérii Grand Prix Motor Racing konanou v období mezi světovými válkami. Prvním mistrem světa se stal Giuseppe Farina, tím zatím posledním je letos Sebastian Vettel.

Nejúspěšnějším pilotem, co se týče počtu titulů mistra světa Formule 1, je Michael Schumacher, který Formuli 1 ovládl celkem sedmkrát. Mezi stájemi je nejúspěšnější Ferrari s 16 tituly, následuje Williams s devíti.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - flyboyeda
14. 12. 2013 13:58
Re: škoda že už se v F1 nezávodí
to by dojelo tak 5 jezdců do cíle maximálně
14. 12. 2013 13:18
Re: škoda že už se v F1 nezávodí
ja bych je chtel videt na severni smycce
Avatar - flyboyeda
14. 12. 2013 09:11
škoda že už se v F1 nezávodí
Bernie poslouchej:

mám pro tebe návrh, to že se už netankuje je super :yes: , to je krok ku předu, mám pár dalších vylepšení,

1- pneumatiky ať vydrží celý závod, zákaz výměny pneumatik, píchneš máš smůlu

2- místo bílých čar co vymezují trať bych tam dal tak půl metru vysoké betonové sloupy,můžou být taky bílé,tím se vyřeší spory traťových komisařů,když jezdec přejede přes bílou čáru, přes kterou se dá přejet, přes betonový sloup už je to težší >:D , výška půl metru je proto aby to formule nepřejela a diváci zas něco vyděli
bude to určitě nebezpečnější , ale to mi jedno jsem divák a chci vidět souboje na život a na smrt, ne 2hodiny nudy, člověk si pak říká co je nudnější jestli opera, nebo F1

Kde jsou ty doby kdy se závodilo

13. 12. 2013 20:08
Na zamyslenie.
Je to zaujímavý fenomén, že takmer všetko, čo sa na ACZ objaví, už pár dní až týždňov poznám z iných serverov...