Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Zrychlení BMW M3 z 0 na 275 km/h

Jan Mička
Diskuze (33)
Nejnovější generace BMW M3 přišla o osmiválcový motor. Na elánu a chuti zrychlovat jí to ale rozhodně neubralo.

O novém BMW M3 (potažmo M4) jsme toho od doby jeho oficiálního představení napsali spoustu. Dokonce jsme si prostřednictvím videa ze Severní smyčky Nürburgringu poslechli rámus, který vydává čtveřice koncovek výfuku. Pořádné video, které by dokazovalo, jakým způsobem tato mnichovská bestie zrychluje, nám však zatím chybělo.

Kolegové ze serveru Bimmerpost.com však naštěstí měli ten skvělý nápad a natočili zrychlení přímo z pohledu na přístrojový štít. Stovka je na tachometru za něco málo přes čtyři sekundy, ručička však nadále stoupá až na hodnotu 275 km/h.

Ale co ten zvuk? Nebyl osmiválec přece jen lepší než dvakrát přeplňovaný šestiválec s výkonem 317 kW? To zjistíme již zanedlouho v rámci mezinárodní prezentace vozu, která se uskuteční v portugalském Faru. Jízdní dojmy přineseme bezprostředně poté.

Jan Mička
Diskuze (33)
9. 5. 2014 21:06
Need For Speed
Jsem jediný komu to připomíná zvuk ve stařičkých Need For Speed II SE? Tohle se zvukově s V8 fakt nemůže rovnat. :-( :no:
9. 5. 2014 07:42
Re: Předovovka
No ale je to Audi, je to quattro a není to ikonické BMW:)
9. 5. 2014 07:40
Re: Na auto to zrychlení není špatný,
A pak přijdou třeba zatáčky v Buchlovkách a tam jsem s obyčejným
peugeotem proháněl kluky motorkáře...
7. 5. 2014 23:00
Re: Na auto to zrychlení není špatný,
F-18 by s pevným startem neměla v nízkých rychlostech šanci.
Srovnání je naprosto v pořádku - motorka a auto se dost často potkají na světlech. Už vícekrát jsem takové "poměřování" viděl a také jsem se párkrát zůčastnil. Prostě je fakt, že i průměrná motorka za pár šupů dostane superdrahé nadupané supersporty. Je to celé jen o poměru výkon/hmotnost.
Avatar - šmoula nešika
7. 5. 2014 17:49
Re: Na auto to zrychlení není špatný,
>:D :yes: